Cukorbetegként, estére kevesebb vagy több inzulint adjak, ha azért este alkoholt fogunk inni?
1.)Az alkohol nem javasolt a cukorbetegeknek.
2.) A több alkohol még úgy sem.
3.) Az insulin mennyiségét az orvos állapítja meg, mikor mennyit, terheléses vizsg. alapján!
4.) A diéta és az insulin mennyisége a legfontosabb!
5.) Mérni kell a vércukor értéket, és a mérleg "nyelvét" 2-2,5 mmol/liter értékkel igyekezni kell tartani!
Az alkohol gátolja a máj glükózleadását, és vércukorszint-esést okoz, ezért ha iszol, valami szénhidráttartalmút is fogyassz mellé, vagy a szokásos inzulin felét add be. Én 3-4 sört tervezek estére, felezem az inzulinom.
egy cukorbeteg
Sajnos az ünnepek hozadéka szokott lenni a sok felborult glükóz háztartású diabeteses beteg.
Én egy mentőorvos vagyok, és kérek mindenkit, hogy saját érdekében mértékkel egyen és igyon.
Az alacsonyra szállt vércukor a veszélyesebb, mert az eszméletlenné vált beteg aspirálhat!
Viszont ezt a könnyebb és gyorsabb rendezni. (Vénás Glukose adása.)
BUÉK mindenkinek,
de én a tömény alkoholt senkinek nem javaslom 2 cl-től magasabb dózisban, ha cukros.
És egy pohár pezsgő (2dl.) az ami még egészségére válik, de legyen a két dózis között 1-2 óra, és táplálkozzon is.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor az inzulinon nem változtatok és azért csak keveset iszok.
Az alábbi cikk szerintem jó iránymutatást ad a témában - nem csak karácsony és szilveszter idején:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!