Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Méh esetleg Darázs? Mi a teendő?

Méh esetleg Darázs? Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Sziasztok, körülbelül szerdán megcsípte valami a jobb vádlimat, és felette is egy 10 centivel a térdhajlatom szélét, nem fájt, nem érzékletem nagy csípésnek, de mára nagyon bedagadt, különösen ami a vádlimat érte, fullánkot akkor sem láttam benne mikor megcsípett, szóval valószínű,hogy darázs volt az elkövető, allergiás nem vagyok rá, de nagyon kellemetlen fájdalmat okoz mikor ölök huzamosabb ideig, felállok kinyújtom a lábam és feszíti össze amíg ki nem lazul, borogattam egész éjszaka ecetes vízbe áztatott kendővel de semmi haszna nem volt, ha nem apad le holnapig forduljak orvoshoz?

2014. máj. 31. 11:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Darázscsípés (melynek lúgos mérge van):

Alkalmazzon gyenge savat, pl. ecetet/citromlét, hogy a lúgos méreg semlegesíthető legyen!

Ha nem tudja, hogy a csípés méhtől/darázstól származik-e:

Alkalmazzon antihisztamin (allergiaellenes) krémet!

Alkalmazzon orvosi szeszt/hideg nyomókötést (kisméretű törölközőbe csomagolt jégkockát), hogy csökkentse a duzzanat méretét!

Ezt írja a tanácsadó.

2014. máj. 31. 12:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Kalciumtablettát vegyél be.
2014. máj. 31. 12:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Fenistil géllel kenegesd és ha nem múlik, akkor hétfőn menj el orvoshoz.
2014. máj. 31. 14:28
 4/4 tengelics szilárd válasza:
2014. jún. 3. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!