Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tavalyi baleset miatt dagad...

Tavalyi baleset miatt dagad most a lábam? Részleteket leírtam! Mit tegyek rá?

Figyelt kérdés
Még tavaly októberben volt egy térkalács sérülésem, konkrétan ficam. A térdkalácsom kiugrott a helyéről és oldalra csúszott, majd hirtelen vissza. Voltam vele orvosnál, kaptam rá kenőcsöt meg Aflamin tablettát. Lassan gyógyult, de ma már gond nélkül hajlik, biciklizek is vele. Amit furcsáltam, hogy a doki akkor azt mondta, ha feljöttem a saját lábamon a rendelőbe (ami a mi házunktól kb 1 km (gyalogoltam a párommal, nincs kocsink) akkor nem kell rá fekvőgipsz sem mert nem akkora nagy a baj. Röntgenezni se küldött, csak szigorú 8 hetes fekvés, max a wc re séta. Őszintén szólva igyekeztem azért tornáztatni, és mivel van egy kiskutyám, aki velem alszik, így nem tudtam megtenni a nonstop 24-es fekvést sem, hiszen neki nem mondhatom, hogy engedje ki este m,agát vizelni stb. Szépen rendbe is jöttem. Most viszont a jobb lábam, ami megsérült tavaly, elég durván dagad... Nem tudom, mit tegyek rá, így vizes ruházom. Főleg a bokám és a vádlim. Létezik, hogy a balesetem miatt dagad? Vagy esetleg amiatt, mert menstruálok jelenleg? A másik is dagad, de az csak alig. Igaz,m hogy az elmúlt pár napon rengeteget gyalogoltam különböző okok miatt.

2014. máj. 26. 12:05
 1/6 A kérdező kommentje:
Még annyi: a jobb bokám kb 210 decemberében kifordult, azzal a sürgősségire jutottam, de kb 2 hónap alatt helyrejött, mert csak rándult. Jelenleg az a bokám a bajos.
2014. máj. 26. 12:06
 2/6 gömbicica ***** válasza:

szia. mielőtt hülyének néznél, kérlek azért olvass bele az ajánlott könyvbe. Talán ha "láb" cimszónál keresgélsz, vagy "térd" vagy "boka" rá fogsz jönni sok dologra.

És tanácsolnám mindenképpen egy UH vagy ilyesmi kérését!!!!!

ird be gugliba lelki betegségek lexikona és pdf formátumban meg fogod találni a könyvet.

1000 % igazságtartalma van.

ezt megtapasztaltam ugy én, mint mindenki, akinek ajánlottam.

mielőbbi gyógyulást kivánok Neked!!

2014. máj. 26. 12:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia .Kicsit offolok ,engem is érdekelnek milyen választ fogsz kapni .

Nekem is kiment oldalra a térdem zumbázás közben februárban ..de vissza is ugrott magától .Viszont másnapra bedagadt .el is mentem dokihoz aki megröntgenezte ,de semmit nem látott a felvételen . Én gyógyszert kaptam rá :Rantudilt . Tervezem ,hogy visszamegyek ,mert nem tökéletes a térdem .Ha hirtelen behajlítom a lábam élesen belenyilal .

A lényeg ,hogy nekem is dagad most a bokám környéke + a havim is megvan . Nem tudom mit gondoljak .. Lehet a nagy melegtől ,vagy ha sokáig ülsz ,vagy állsz ,az is tud ödémásodást okozni . Neked egyfolytában dagadt,vagy pihentetésre ,felpolcolásra elmúlik ?

2014. máj. 26. 12:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Első válaszoló: ha leírod a könyv íróját meg címét belenézek :)

Második válaszoló: én most épp házat keresek a férjemmel, így naphosszat járkáltunk, mert biciklizni sem tökéletes még. Ha pihentetem ecetes vizes ruhával, attól jobb általában egy picit. Sokáig én sem tudtam behajlítani a lábam,guggolni a mai napig nem tudok sem futni. Nem tudom valaha meggyógyul e annyira, hogy fussak vele...

2014. máj. 26. 12:59
 5/6 A kérdező kommentje:
megvan a könyv, köszönöm:)
2014. máj. 26. 13:00
 6/6 gömbicica ***** válasza:

közben lejjebb tekertem, látom már megvan a könyv.

De azért hátha más is beleolvasna rákerestem én is.

Telefonról olyan macerás volt először.

[link]

hozzáteszem, hogy estem én már olyan hattalmasakat, hogy alaphelyzetben millió darabra kellett volna törjön a térdem, és hál Istennek nem lett egyszer sem semmi bajom.

Egyszer betonra, egyszer egy látörlőrácsra a lépcsőről.

Sőt! egy vizóra aknába is belerepültem, és abból ugye kiáll az a kis csonk amivel el lehet zárni a vizet.

tt sem lett semmi bajom. ott is kifordulhatott volna a bokám.

szóval én hiszek ezekben a dolgokban!

jó egészséget Neked.

A dagadás is egy érdekes dolog bármi helyzetben testrészen van, egyszer olvastam róla:

a test saját magát gyógyitjele, meg a gyulladással is.

Mert ha gyulladásban van valami, akkor a szervezet ezzel próbál védekezni a fertőzések ellen. A testünk maga a csoda!

Egy cikket akartam Neked elküldeni, de nem sikerült beszkennelnem( igy megkerestem az oldalt, ahol letölthetők az irások. Innen másolom be Neked, hogy milyen csoda a szervezet. Bocsánat, de elég hosszu, ha nem érdekel, akkor töröld ki.

".......Az, amit az emberi testről tudott, segített Önnek elfogadni a teremtést?

Igen. Például az, ahogyan a testünk képes regenerálódni, gondos tervezésre utal. A sebgyógyulás négy egymásra épülő szakaszból áll, ami arra emlékeztetett, hogy sebészként én csupán együttműködök a szervezet beépített öngyógyító rendszerével.

Mégis mi történik, amikor a testünk megsérül?

Másodperceken belül beindul egy több lépésből álló, rendkívül bonyolult és hatékony folyamat, melynek az a célja, hogy elálljon a vérzés. Ez a sebgyógyulás első szakasza. Hozzátenném, hogy a vezetékrendszereket tervező mérnökök igencsak irigykedhetnek a keringési rendszerünkre, mely mintegy 100 000 kilométeres érhálózatból áll, az ugyanis képes betömni a keletkezett lyukakat és megjavítani magát.

Mi a helyreállítási folyamat második szakasza?

A vérzés órákon belül eláll, és gyulladás kezd kialakulni, ami szintén lenyűgöző lépések láncolatának köszönhető. Először is, a véredények, melyek eddig összehúzódtak, hogy csökkentsék a vérveszteséget, most épp az ellenkezőjét teszik: kitágulnak, hogy fokozzák a sérült rész vérellátását. Ezután a megjelenő fehérjedús folyadék miatt az egész terület megduzzad. Ez a folyadék nélkülözhetetlen, hiszen felveszi a harcot a fertőzéssel, felhígítja a mérgeket, és segít eltávolítani a roncsolt szövetmaradványokat. Az egymásra épülő reakciósorozat minden egyes lépéséhez több millió speciális molekulára és sejtre van szükség. Néhány reakciónak csupán az a célja, hogy beindítsa a soron következő lépést.

És hogyan folytatódik a gyógyulás?

Néhány napon belül a testünk kezdi létrehozni a javításhoz szükséges anyagokat. Ez jelzi, hogy elindult a harmadik szakasz, mely két hét alatt éri el a tetőpontját. Azok a sejtek, amelyek a sebet behálózó rostokat termelik, a sérült területre vándorolnak és sokszorozódnak. Ezzel egy időben parányi hajszálerek alakulnak ki, és elkezdenek terjeszkedni a seb irányába, ahonnan eltávolítják a feleslegessé vált anyagokat, és tápanyagokkal látják el a gyógyuló részt, így támogatva a lebontást és a helyreállítást. Egy másik bonyolult, sok kisebb lépésből álló folyamatban pedig olyan speciális sejtek jönnek létre, melyek a seb két szélét közelebb húzzák egymáshoz.

Ez hihetetlen! És mennyi idő kell a teljes gyógyuláshoz?

Az utolsó szakasz, a végső helyreállítás hónapokig is eltarthat. A törött csontok ismét ugyanolyan erősek lesznek, mint korábban, és a rostok, melyek eleinte a lágyszöveti sérülést fedték, erősebb anyaggal cserélődnek ki. Mindent összevetve a sebgyógyulás bámulatos példája a mesterien programozott együttműködésnek.

Fel tud idézni egy esetet, amely különösen lenyűgözte?

Újra és újra ámulatba ejt, hogy a test hogyan képes regenerálódni

Hogyne. Emlékszem egy 16 éves lányra, akit egy súlyos autóbaleset után kritikus állapotban hoztak be. Megsérült a lépe, és belső vérzése volt. Évekkel azelőtt megműtöttük volna, hogy helyreállítsuk vagy eltávolítsuk a lépét. Ma viszont már jobban építünk a test öngyógyító képességére. Éppen ezért én csak a fertőzést, a folyadék- és vérveszteséget, valamint a fájdalmat kezeltem. Néhány héttel később megvizsgáltuk a lépét, és azt láttuk, hogy már meggyógyult. Újra és újra ámulatba ejt, hogy a test hogyan képes regenerálódni. Ez még inkább meggyőz arról, hogy Isten tervezte."

2014. máj. 26. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!