14 évesen elöször füvezni? Vélemény?
Ugyis kiprobalja az ember 14-16 evesen az ilyen dolgokat, kar itt karogni az idosebbeknek, akik ugy csinalnak, mintha ok soha nem lettek volna tinik.
Nyilvan nem jo rendszerben fuvezni meg semmit csinalni, amig az ember meg nem fejlodott ki teljesen.
Amugy a kerdezot igy leteremteni amiatt, mert ISMEROST irt, hat jellemzo az itteni valaszolok szinvonalara.
Ha valamit tobb eves elzarassal buntetnek, de minimum kemeny hatosagi vegzalassal, akkor miert is kerdezne ugy, hogy "EN KIPROBALTAM"?
Hogy veszelybe sodorja magat?
SOk ostoba barom....
Szerkezeti károsodások az agyban
A témával foglalkozó vizsgálatok egyike sem mutatott ki szerkezeti elváltozásokat a felnőttkori, tartós cannabis-fogyasztás hatására. Bár a felnőttkori fogyasztás – a kutatások szerint – nincsen hatással az agy szerkezetére, azonban „a fiatalkori marihuánahasználat változást okozhat az agy fejlődésében” Az egyik vizsgálat kisebb agytérfogatot és kevesebb szürkeállományt talált azoknál a felnőtteknél, akik 17 éves koruk előtt kezdték el a használatot.
„Ez az eredmény azért különösen riasztó, mert sorvadás helyett inkább arra utal, hogy az agy
fejlődésében keletkezett zavar.” Ezen túl is mutatkoztak különbségek a tinédzser
fogyasztók és a kontrollcsoport között. A cannabis-használók átlagban kevesebbet nyomtak,
illetve a férfiak alacsonyabbak is voltak, mint azok, akik nem éltek a szerrel. „Az agyszerkezet
különbségei nem korreláltak a fogyasztás éveinek számával. Ez arra utal, hogy egy kritikus időszakban a kannabiszfogyasztás akadályozhatja az agy fejlődését, később azonban már nem jár további következményekkel.”
Egy abszolút objektív tanulmányból idéztem, várj még ezzel.
Utolsó! A kevesebb szürkeállomány mióta nem szerkezeti eltérés?
Mindenesetre nem értem, minek pontoztatok le. Nem pártolom a füvet, nem ajánlom senkinek. Elmondtam, hogy kipróbáltam egyszer, azt is legális keretek között. Okozhat gondot egyszeri használata is, ez tény. Hosszútávon pedig károsítja az idegsejteket. Mint ahogy az előző írta, kevesebb szürkeállomány = elpusztult neuronok. Az pedig, hogy a kérdező füvezett-e vagy az ismerőse nem rám tartozik. Nem is érdekel. Nem zárják börtönbe, ha kipróbálta, a dílereket büntetik elsősorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!