Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Könnyen barnuló, soha le nem...

Könnyen barnuló, soha le nem égő ember is kenje m, agát napozáskor?

Figyelt kérdés
A napozásban a leégés a veszélyes, hosszú távon az okozhat bajt ugye? Csak mert én még soha se égtem le, és nagyon hamar lebarnulok. Így aztán nem is igazán kenem magam. Kéne?

2014. máj. 23. 16:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Persze, hogy kenje be magát.

A napsugárzás nem csak a leégés miatt veszélyes, hanem a káros UV és egyéb sugarak miatt is, ami függetlenül a bőrtípustól, ugyanúgy bejut a bőrön keresztül napozáskor. Tehát akár leégő bőrtípusod van, akár nem, a napozás elleni védelem mindig legyen adott!

2014. máj. 23. 16:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Feltéve ha bírja a bőröd, mert az enyém nem bírja a naptejeket, tele leszek viszkető piros göbökkel tőle, így azután reggel 11 előtt napozok keveset naptej nélkül.
2014. máj. 23. 17:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Nemcsak a bőrrák az egyetlen veszélye a napozásnak, hanem a bőrt mindenképpen öregíti, még azokét is akik nem szoktak leégni. Ha huzamosabb ideig kell a napon lenned, vagy akarsz napon lenni akkor kend le magadat.

Egyébként megesz a sárga írígység, mert én meg szinte csak leégni tudok, így sajnos a nyár nem az önfeledet szabadtéri programokról szól nekem.

2014. máj. 23. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!