Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nem tudom kikakilni teljesen...

Nem tudom kikakilni teljesen magam. Mit tegyek? Infó lent.

Figyelt kérdés

Minden nap van székletem, kb azonos időben, teljesen normális, nincs székrekedésem, könnyen jön, viszont mégis mindig azt érzem, hogy nem teljesen ürítettem ki magamat. Mikor már nem jön, érzem, hogy még kéne, de hiába ülök a wc-n még vagy negyed órát, nem jön semmi. Aztán a nap folyamán, estefele jön az inger, de hiába ülök a wc-re, nem jön semmi. Csak másnap reggel, de akkor megint minden normális és könnyen jön.

Mit tehetnék, hogy ki tudjak üríteni magamból mindent, aminek ki kéne jönnie, vagy esetleg a nap későbbi szakaszában is tudjak, ha érzem, hogy kéne?

2009. dec. 27. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Sztem nagy gond nem lehet, mindenesetre érdekes,amit írtál.Ha rendszeresen sikerül, az azt jelenti hogy az evéssel sincs baj, úgy értem nem össze-vissza eszel, hanem nagyjából ugyanakkor, és tápláló ételeket.Próbálj meg többet mozogni, esetleg tornázz ha érzed h "menned kell", és mégsem jön semmi.Ez pl babáknál bejön, mert a mozgással a bélműködést serkented.
2009. dec. 27. 21:43
 2/10 A kérdező kommentje:

Hmm..nem rossz amit mondasz, mert én szinte semmit sem mozgok. Vagy itthon ülök, vagy autóval megyek valahova, ha megyek....(átmeneti rossz időszak). Megpróbálok mozogni, lehet ez tényleg segítene.

És abban is igazad van, hogy rendszeresen eszem, majdnem ugyanabban az időben, és tényleg tápláló ételeket. Viszont az emésztésem elég gyors, vékony is vagyok, pedig sokat eszem. Csak tudnám kikakilni magam rendesen, akkor nemlenne ez a délutáni rosszérzés + puffadás.

2009. dec. 27. 21:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

sztem először próbáld ki az aszalt szilvát v szilvalekvárt, hátha az kitisztít és aztán nem lesz olyan érzésed. v ez mindennap szokott ismétlődni? lány vagy v fiú? és hány éves?

van ilyen masszázs, amit te is simán csinálhatsz magadnak. abból áll, hogy ökölbe szorítod a kezed és vagy lefekszel vagy felülsz, és a jobb bordádtól aljától elkezdve nyomd végig az öklödet a bal bordádig aztán le a hasad aljához, át a hasad jobboldalára,és ezt ismételd meg egy párszor, szokott segíteni. vagy feküdj hanyatt, és húzd fel a lábadat, az is hatásos.

rem tudtam segíteni, majd írj, hogy használt-e:)

2009. dec. 27. 21:47
 4/10 A kérdező kommentje:

Lány vagyok, és 21 éves.

Ez általában mindennapos nálam.

Majd az aszalt szilvát is kipróbálom, meg a masszázst is, mondjuk holnap :D És majd megírom, ha érdekel. Köszi neked is a tippet.

2009. dec. 27. 21:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez lehet gyomorhurut, vagy bélhurut jele is!!!
2009. dec. 27. 21:56
 6/10 A kérdező kommentje:
Volt már szerencsém ezekhez, de olyankor én hánytam, és ment a hasam. Akkor nem volt gond az ürítéssel :D
2009. dec. 27. 21:59
 7/10 anonim ***** válasza:
nincs mit, és ha ezek nem segítenek, akkor lehet h érdemes lenne orvoshoz menned vagy egy gyógyszertárba, ott biztos tudnak vmit rá.
2009. dec. 27. 22:00
 8/10 A kérdező kommentje:

Üdv. kipróbáltam a masszázs dolgot, és tényleg bevált. Ismételgettem párszor, aztán egyre jobban éreztem az ingert, majd kis idő után sikerült létrehozni a produktumot. :)

De betáraztam aszalt szilvából is, és ráébredtem, hogy a mozgás fontos, így beiratkoztam egy konditerembe.

Köszi nektek :)

2009. dec. 28. 17:46
 9/10 anonim ***** válasza:
akkor örülök,hogy bejött:) de már nem is érzed egyátalán azt a "telt" érzést?
2009. dec. 29. 11:28
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát telt érzést tulajdonképpen eddig sem éreztem, csak azt, hogy WC-re kéne menni, mert ingerem van rá, és ez okozta a rossz érzést, hogy érzem h ürítenem kéne, és puffadást is láttam, csak ehhez nem társult teltség érzés, csak sosem sikerült produkálnom. De a masszázs segít ebben, és utána jobban érzem magamat, és nem érzem az ingert sem.
2009. dec. 30. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!