Az Lkarnitin hogyan fejti ki leginkább és legintenzívebben hatását?
én olvastam több helyen is hogy akkor is fogyaszt, de ha nem is, azt azért nem ér semmit, legfeljebb fogyási szempontból, de rengeteg az izom és érrendszerre gyakorolt hatása is van (wikipedia)
Naponta mennyi mozgás hoz eredményt, és milyen típusú mozgás?
Önmagában nem fogyaszt. Nem csodaszer ez sem.
"In living cells, it is required for the transport of fatty acids from the intermembraneous space in the mitochondria, into the mitochondrial matrix during the breakdown of lipids (fats) for the generation of metabolic energy."
Magyarul, a zsírsavaknak a mitokondriumba való szállításához használja a szervezet az l-karnitint, energia előállítása céljából. Azaz segíti azt a folyamatot, aminek során zsírt bontasz, de ez a folyamat nem magától történik, hanem valami kiváltja azt, hogy te zsírt bontsál - pl. az, hogy mozogtál.
Fogyókúra esetén elsősorban azért szedjük, hogy hamarabb meginduljon a zsírbontás az izombontás helyett. De a szervezet egyáltalán nem fog ilyen folyamatot indítani megfelelő étkezés és megfelelő sport nélkül.
Ha ez segít, nekem személyes tapasztalatom is van vele, én szedtem egy nem teljesen komolyan gondolt fogyókúra során - valamennyire visszavettem a kajálást, de annyira azért nem. Nem fogytam semmit se. Ez nyilván személyes tapasztalat, úgyhogy korlátozásokkal elfogadható, inkább a fentiek átgondolását ajánlom.
És még ezt kell hozzáfűznöm a dologhoz, az L-karnitin pozitív hatásai mellé mostanában ezt a negatívat is felfedezték:
közvetetten hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához.
Természetesen sem pozitív sem negatív élettani hatása nincsen.
Amennyi kell annyit szintetizál a szervezetünk, tényleg a zsírsavakat szállítja a béta-oxidáció helyére, hiszen ugye az acil-koenzimA nem tud áthaladni a mitokondrium membránján. Acil-karnitinként viszont egy transzportfehérjén átkerül, újra acil-koenzimA alakul és mennek a dolgok.. ez nem azt jelenti hogy karitint kellene enni mert attól bármi jobb lenne.
VAN a testünkben. Meghalnánk ha nem lenne, nincsen hiány amit pótolni kellene, amikor a legalapvetőbb anyagokat adják el tápkiegekként az mindig kamu. Piruvát, karnitin.. olyan alapvető anyagok ezek mintha vizet vennénk túlárazva..
Pedig víz nélkül sincsen ám fogyás:
víz = reakciótér a zsírok bontásához
víz nélkül hogyan lehetne szállítani a vérben bármit is?
víz lép be kémiai kötések hasításakor.. víz nélkül semmiféle lebontás nincs a szervezetünkben.
Árulni fogok víz kapszulát, 90 kapszula (1dl amúgy) 1800 forint kedvezményes áron. :)
Hiszen elengedhetetlen a zsírégetéshez.. meg mindenhez. Izomépítéshez, fehérjeszintézishez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!