Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mindig nagy a plzusom. Mitol...

Mindig nagy a plzusom. Mitol lehet?

Figyelt kérdés

Voltam mar szivorvosnal, csinaltak ekg-t, aztmondta a doki hogy minden oke, meg vagy 100 evig fogok elni. :)

De megis mindig nagy a pulzusom, mindig nagyjabol 100 felett van, vagy 90 korul. Egy nagyon jo szivorvosnal voltam Kecskemeten. Van okom aggodi ?

2009. dec. 24. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Súlyod és vérnyomásod?
2009. dec. 24. 20:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Hali!

Nem tudom rólad...,

_ Férfi vagy, vagy nő?

_ Mi a korod, súlyod, testmagasságod és az milyen a testalkatod?

_ Sportolsz, vagy nem? Ha igen, mit?

_ Egészséges és változatos az étrended?

_ Mennyi zöldséget és gyümölcsöt eszel napi szinten?

_ Gyakran fogyasztasz gyorskaját? (Meki, Burger King, Pizza ... stb.)

_ Mennyi szokott lenni ÁTLAGban a vérnyomásod és a pulzusod?

Várom a válaszod, addig nem tudok válaszolni...

Üdv: EE

2009. dec. 24. 21:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem 80-90 körül van és volt mindigis,rengeteg vizsgálaton voltam és semmit nem találtak.Szoval nekem simán ezt dobta a gép,lehet neked is.
2009. dec. 24. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:
ne aggódj, hanem menj el a családorvoshoz és kérj egy beutalót egy endokrimológushoz. első lépésként egy labor is megteszi, amiben van pajzsmirigy hormonszint mérés (vérből). ha ez is rendben, akkor inkább stersszes lehetsz. a pajzsmirigy rendellenesség okozhat ilyet. csodálkozom, h a kardiológusnak ez nem jutott eszébe. nálam is ez volt, de nekem épp a kardiológus tanácsolta a pajzsmirigy szűrést. megállapították, meggyógyították.
2009. dec. 24. 21:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nem különösebben értek ennek az orvosi hátteréhez, de szerintem nem jó jel, nem szabad elbagatellizálni. Ha magas a pulzusszám, az azt jelenti, hogy erőlködik a szív, adott idő alatt sokkal több munkát végez, mintha csak kisebb pulzusszámmal menne, és ettől hamar tönkre fog menni. Legalábbis nekem logikailag így látszik, meg talán olvastam is valahol. Szóval, én nem hiszem, hogy annak az orvosnak, aki azt mondta, hogy ez nem gond, igaza lenne. Csak összehasonlításként írnám, hogy én 47 éves vagyok, és a nyugalmi pulzusom 60-65 közötti. De én nagyon sokat futok rendszeresen, emelkedőn is. Egy ilyen megterhelés biztos erősíti a szívet, persze mielőtt ehhez kezdenél neked további vizsgálatokra vagy konzultációra lehet szükséged.
2009. dec. 24. 21:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Emlittte az orvos hogy pajzsmirigyvzsgalatra majd menjek el, de nem mentem hisz mondta h semmi gond csak "szerelem"...:) Ugyhogy valamennyire megnyugodtam akkor.

Az elozo valaszolo kerdesere maris mondom nagyjabol az adatokat:

-No vagyok

-17 eves vagyok, 167 magas, es 45 kg (igen tudom vekony, orokoltem :P )

-Mielott voltm a dokinal, nem sportoltam semmit, egesz nap neteztem..ilyesmi. Aztan mondta, hogy valamit feltetlenul csinaljak..fokozatosan. Ugyhogy tancolni imadok, igy elkezdtem jarni, mar 10 hete. Eleinte nagyon faradtam ott, de egyre jobban birom.

-Egeszseges etrend ? Hm..azthiszem Valtozatos...talan. De az az egy biztos hogy nem tartom be a napi 3 evest. Osszevissza eszek, amikor megehezek. Vagy ha epp ehes vagyok, de lusta vagyok enni (ja..vanilyen:P) akkor kihagyom az evest. Ez tudom hogy nemtul egeszseges. Probalok lassan valtoztatni.

-A gyumolcsot imadom, ugyhogy abbol rengeteget, citromot ugy magaba foleg.

-Gyorskajakat ritkan eszek, egy heten max 2x

-A vernyomasom es oulzusom altalaban mindig nagyon jo. Most sajna nem tudom mennyi, (nemnagyon ertek ehhez) de tudom hogy mindig mondjak hogy az nagyon rendben van

2009. dec. 25. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!