Ha valaki lehet, hogy lenyelt egy kis porcelándarabot, de nem biztos benne, akkor hová kell fordulnia? Ez sürgős eset, egyenesen egy kórházba menjen, vagy hova?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 28. 17:47
1/8 anonim válasza:
hivd fel a közeti orvost hogy kell-e ezzel valahova menni. Valószinüleg nem, mert majd távozni fog ahol kell.
2/8 A kérdező kommentje:
Értem. Nem nyeltem le szerencsére, egy hete történt egy ismerősömmel. De nem ment sehová ezzel a dologgal, amennyire én tudom.
Amin csodálkozok is, mert lehet, hogy magától távozik, ha tényleg lenyelte, de az nem lehet, hogy felsérti a gyomrát, belét, netán kilyukasztja?
2014. ápr. 28. 18:09
3/8 anonim válasza:
nem valószinü, a gyomorsav megoldja.
4/8 anonim válasza:
Lehetne, de ha egy hete nyelte le, valószínű, hogy már távozott. Egyébként a szervezetnek meglepően jó védekezési mechanizmusai vannak, pl. én úgy tudom, hogy a vasszög megfordul a bélben, hogy ne heggyel előre menjen.
5/8 A kérdező kommentje:
Én nem hiszem, hogy ennyire erős lenne a gyomorsav, akkor a lenyelt tárgyakat sem operálnák ki az emberekből.
2014. ápr. 28. 18:43
6/8 anonim válasza:
A gyomorsav nagyon erős dolog, de azért nem oldja fel a porcelánt.
7/8 A kérdező kommentje:
Igen, se a porcelánt, se a körülöttünk lévő tárgyak többségét.
2014. ápr. 28. 18:48
8/8 anonim válasza:
Ha akkora lenne a porcelándarab, ami már bélsérülést tud okozni, arról biztosra tudná, hogy lenyelte, mert már a torkában érezte volna, legalábbis józan ésszel így gondolom. A nagyon pici darab gond nélkül távozik, ahogy például az olyan apró magok is, amiket nem tudunk megemészteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!