Én alkoholista vagyok? Vagy ha az nem, akkor mi a neve, és mennyire negatív?
32/F vagyok. Az utóbbi 10-12 évben fogyasztok rendszeresebben alkoholt. Ha van valami buli hétvégenként, akkor nálam alap, hogy fogyasszak, anélkül el sem tudom képzelni. És ami a lényeg: gyakran megesik, hogy egyedül is iszom, csak úgy símán, vagy pedig buli után hazaérve folytatom. Leginkább sört vagy bort, előbbiből átlagban 7-8 üveggel, utóbbiból eggyel, mikor melyiket választom. És ez csak annak az átlaga, amikor egymagamban iszom, ha van előzmény haverokkal közösen, akkor még több is lecsúszhat.
És tegyük hozzá, hogy hajlamos vagyok evvel levezetni a feszültséget, pláne, amikor valami vagy valaki feldühít.
De viszont nem érzem úgy, hogy muszáj lenne inni. Néha 3 hét is eltelik úgy, hogy semmi alkoholtartalmú nem megy le.
Még nem hinném, hogy alkoholista vagy, de veszélyeztetett mindenképpen. Vagyis még néhány így eltöltött év, és 100%, hogy az leszel. Fogd vissza magad, buli után ha hazamész, már ne igyál, és 1x-2x szórakozz alkohol nélkül is. A feszkó levezetését meg oldd meg másképpen, pl. menj el futni, sportolni, vagy férjem pl. ilyenkor játszik vmi lövöldözős játékkal.
Ha most nem szabályozod ezt le jelentősen, akkor később már képtelen leszel rá és a fizikai függőség is ki fog alakulni.
van egy önkitöltős teszt: [link]
nézd meg. lehet, még nem vagy az, de hajlamos vagy rá.
Másik: érzékenyebbnek érzed magad, az igazságérzeted erős, nem tudsz konfrontálódni, nemet mondani? ez is benne van ebben a kórképben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!