Alkoholról le lehet szokni orvosi segítség nélkül? Ismertek olyan embert, akinek ez magától sikerült, családi, baráti, párkapcsolati támogatás mellett?
Figyelt kérdés
Nem alkalmi fogyasztásra gondolok, hanem konkrétan alkoholizmusra, ami depresszió miatt alakult ki. Ha megvan az elhatározás, működhet orvosi, pszichiátriai segítség nélkül?2014. ápr. 24. 19:34
1/8 Fannuella válasza:
Akaraterővel bármit el lehet érni, és persze támogatással! Egyik barátnőm családjában volt ilyen eset, de sikerült legyűrni a bajt orvosi segítség nelkül. Az a fontos, hogy mindig a célt kell nézni, hogy mi a fontos!
2/8 anonim válasza:
Ha nagyon akarod, akkor sikerülhet! De azért orvosi segítséggel könnyebb lenne.
3/8 A kérdező kommentje:
És mennyi idő alatt, és milyen módszerrel sikerült (elsőtől kérdezem)? Szerintem is akaraterővel sokmindent el lehet érni, csak ugye az alkoholizmusnál vannak elvonási tünetek, esetenként nagyon durvák is. Orvosi segítség nélkül ezeket hogyan lehet átvészelni? Vagy fokozatosan, tudatosan csökkenteni a mennyiséget, ez működhet?
2014. ápr. 24. 20:17
4/8 anonim válasza:
A rokonságban volt alkoholista, aki keményen piázott, tényleg függő volt. Egy nap elege lett belőle és lerakta - úgy talán 20-25 éve - azóta soha egy kortyot se, semmilyen alkalomért sem. Nem kért orvosi segítséget, semmit. Fogalmam sincs hogy bírta ki, de nem semmi akaraterő lehetett.
5/8 homo ludensz válasza:
Nekem sikerült és sokszor azt gondolom hogy egy lottó ötössel sem jártam volna jobban.Sokszor firtatták hogy nekem miért stb. Csak arra emlékszem hogy a poklok poklát éltem meg főként minden hétvégén, hogy szombaton reggel elmentem a boltba és a töredékéért vettem kaját a családnak s a többit a pia tette ki ami pénzt otthagytam. Állandó lelkiismeret furdalásom volt és vasárnap délután már ballagtam a kocsmába egy sört megittam egy üveg bort meg hazahoztam.....Nem részletezem aki átélte az tudja miről beszélek. Kocsmai barátaim nem voltak hiszen nem azért jártam oda. Most sincsenek mert üdítővel ki akarna velem koccintani. "Szerencsémre" akkoriba nagyon fájt a derekam veseröntgen és két doboz tetrán tabletta gondolom meg fázott a vesém. A háromnegyednyi üveg bor az asztalon meg a tabletták.Hmm ...hmm választhattam. Megjegyzem hogy a depressziótól még senki nem lett alkoholista viszont az alkoholista előbb utóbb depressziós és pánik beteg lesz.
6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök, hogy ilyen hamar többen is írtatok. Egy barátomról van szó, aki kb fél éve van ebben. Alapvetően nagyon jófej és aranyos, nagylelkű, de az elmúlt időszak nagyon meggyötörte több okból is. Ekkor kezdett többet inni, mostanra már napi rutin lett. Alig eszik, fogyott is sokat. Tudja, hogy változtatni kell és látszik, hogy tényleg próbál mindent megtenni, fejben már eldöntötte és van támogatás is körülötte, de nyilván nem megy egyik napról a másikra. Alapvetően elég mélyen van lelkileg, de egyre több a pozitív megnyilvánulása, látszik rajta a változás, de azért megesnek átmeneti visszaesések. Volt szakembernél, de az nem használt (akkoriban), most határozta el magát igazán, és szeretne saját magától kijönni ebből, na meg persze a hozzátartozói támogatásával. Azért írtam a depressziót, mert alapvetően azzal indult, ennek következménye volt az alvászavar, étvágytalanság és az alkohol. Azt tudom, hogy könnyen kialakul a 22es csapdája, vagyis az alkohol innentől táplálja a depressziót. Az megoldás lehet, hogyha javul a közérzete, jobban kezdi magát érezni lelkileg, akkor egyenes arányossággal csökken az alkohol iránti vágy? Vagy kialakult alkoholizmusnál azt kell elsőként kezelni?
2014. ápr. 24. 20:42
7/8 homo ludensz válasza:
Az alkohol beépül a személyiségbe.Az lesz a kályha amitől minden cselekedet kiindul. Nálam például egy belső űrt okozott mikor nem töltöttem utána és elkezdtem filozofálni az élet értelmén meg hasonló dolgokon. Ma már tudom hogy értelmetlen cselekedet volt,talán csak annyi volt a hozadéka hogy nem akartam egy árokparton öntudatlanul elpusztulni. Találni kell egy olyan célt amiben motiváltnak érzi magát az ember és vannak sikerélményei.Lehet ez a munkája,tánc,sport,hobbi.Egy új az egyén számára hasznosabb személyiség igen is felépíthető. Aki veszélytett ilyen téren mint én is az ne kísérletezzen mert én is eleinte csak egy kicsit és 3 hét múlva ott voltam mint régen.
8/8 anonim válasza:
ismerősömnek nem sikerült leszokni orvosi segítség nélkül, rosszul lett és a mentő vitte be. ( 3 hét pszihiátria, 10 zacskó infúzió, napi 15 szem gyógyszer.) majd otthon továbbra is 15 gyógyszer rettentő sok mellékhatással, agyi tompultság, lelassulás, rángatózás, rémálmok ágybavizelés, sűrűn vizelni járás, fejfájás, jó étvágy, izomfájdalmak, és szekánsság,. egy hónap múlva kontroll, aztán kiderül a vérvételből, hogy mennyi gyógyszer kell még a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!