Honnan lehet tudni, hogy eltört-e valamink?
Figyelt kérdés
Megcsúsztam a lépcsőn és 5 lépcsőfokot estem, mindez féligmeddig lábon maradva. A lábfejem külső része szenvedte a legnagyobb "terhet", kicsit fáj most is. Ugye nem tört el? Az látszana, hogy eldagad vagy ilyesmik. Csak mert rémisztgettek, hogy az unokahúgom is leesett az emeleteságyból és három hétre rá derült ki, hogy tulajdonképpen el van törve a lába (lábfeje), addig csak fájdogált, nem is sejtette, hogy eltört. Milyen biztos jelei vannak egy törésnek?2009. dec. 23. 11:55
2/5 anonim válasza:
Én pár éve rosszul léptem le egy lépcsőfokot,és a lábam kifordult.Bedagadt egy kicsit a lábfejem,és fájdogált,de haza mentem így is.Igaz otthon már nem tudtam lábra állni,mert fájt(inkább erősen sajgott)Inkább az zavart,hogy be volt duzzadva.Amikor elmentem a dokihoz,és meg röntgenezte,kiderült,hogy a a lábfejem külső peremén (ahol a kis lábujj van) el van törve,így fekvő gipszet kaptam egy ideig..Emlékszem én is csodálkoztam,mert (eddig soha nem volt semmi csontom eltörve)azt hittem iszonyú fájdalmas,és minimum lilára dagad!
3/5 anonim válasza:
Szia,én pár éve sport közben hatalmasat estem.Szőrnyen fájt a vállam,meg a felkarom,de nem éreztem hogy eltört volna.Ementem dokihoz,megvizsgált,semmi külső jel,csak a fájdalom...szerinte sincs törés,elküldött röntgenre...mikor meglátta a felvételt ledöbbent,kificamodott váll és válltörés,és egy helyen eltörve a felkarcsont,és én nem is éreztem.Szóval doki és Röntgen felvétel,az majd eldönti.Nem mindenkinek vannak egyértelmű jelei a törésnek.
4/5 anonim válasza:
Nekem a csuklóm fölött tört el az egyik alkarcsontom (rég volt, már nem emlékszem, melyik), de nem dagadt fel különösebben. Hirtelen, éles fájdalom hasított bele, amikor megütöttem (elestem), ami aztán gyorsan enyhült, viszont hányingerem lett és furcsamód ájulás környékezett. Aztán ez is elmúlt hamar és csak egy kellemetlen, állandó sajgás maradt. Apukám mondta este, amikor hazaértem, hogy jobb lenne megnézetni. A röntgenen persze rögtön látszott a törés.
Máskor a lábfejemben egy kis csont tört el, de akkor csak az éles erős fájdalmat éreztem, semmi rosszullét.Ez viszont bedagadt egy kicsit.
Szerintem minden törés más, ha úgy érzed, inkább menj el a sebészetre.
5/5 kenis21 válasza:
És tudtátok mozgatni a lábújjaitokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!