Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alvási gondokkal milyen...

Alvási gondokkal milyen orvozhoz kell fordulni?

Figyelt kérdés
Sosem voltam jó alvó, de mostanában este a pl madárcsicsergésre is felébredek, arra is, ha pl 2 ember normál hangon beszél egymással az utcán, pedig a 3.-on lakok. Jóformán arra is felkelek (ha egyáltalán el tudok aludni), ha egy pók elfingja magát a sarokban. Napi 10 órát dolgozok átlagban plusz mindem második nap 3 órát edzek. Az életemmel minden rendben van, nem stresszelek. Minde ok, mégsem tudok aludni, hétvégén sem. Napi 4 max 5 órát alszok. Hova menjek ilyen gonddal? (Ha lehet, nem szednék gyógyszereket.)

2014. ápr. 22. 11:43
 1/6 anonim válasza:
Korlátoz a mindennapjaidban, ha csak ennyit alszol? Ha nem, akkor szerintem sehová. Ha emiatt gyengébben teljesítesz a mindennapokban, akkor fordulj csak orvoshoz szerintem. Egyébként háziorvos, ő majd megmondja hogyan tovább, esetleg ha van pénzed rá felkereshetsz alvásterapeutát. Pszichológust ezért túlzásnak tartanám felkeresni.
2014. ápr. 22. 11:50
 2/6 anonim ***** válasza:
a legtöbb háziorvosnak sajnos fogalma nincs az alvás zavarokról, vannak alvás klinikák, keress fel egyet.
2014. ápr. 22. 12:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Körzeti orvos majd elküld szakorvoshoz,az pedig valószínű beutal a budapesti Korányi Tüdőszanatóriumba, alvásvizsgálatra.Ott majd kiderítik műszerekkel, hogy mi a bajod.
2014. ápr. 22. 12:03
 4/6 anonim ***** válasza:
az én körzeti orvosom ezt letudná azzal, hogy használj füldugót. sõt nekem alvás paralízisem van, ezt a háziorvosom letudta annyival, hogy élénk a fabtáziám 14 évet szenvedtem, mire megtudtam, hogy van olyan, hogy al ás klinika...
2014. ápr. 22. 12:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Füldugót használok, de ha elalszok és forgolódok kiesik éz a legkisebb zajra is felkelek. A minden napjaimban, (melóban, motoron, itthon) nem korlátoz, mert már megszoktam, csak az örökös fáradtságérzetből van elegem. Az agyturkászt kihagynám, az csak azoknak jó, akik saját életükkel/kapcsolataikkal/gondjaikkal/megoldásaikkal sincsenek tisztában. A fent említett egyéb megoldásokat megpróbálom, köszi még egyszer.
2014. ápr. 22. 16:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Vigyél rendszert az életedbe. Este tízkor, ha álmos vagy, ha nem, sipirc az ágyba. Előtte 3 órával már ne egyél. Reggel hatkor kelj fel. Igyekezz megfelelő mennyiségű folyadékot bevinni, és itt nem cukros vackokra gondolok, hanem vízre. Ha teheted, napközben minél többet legyél napfényes helyen.
2014. ápr. 23. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!