Migrén? Mit tegyek?
Több mint 24 órája tart, hányás, látászavarok stb..
Anyámék azt mondogatják, hogy MAJD néznek orvost, nem értik, hogy most fáj.
Meg hogy vegyek be Algopyrin-t meg hogy feküdjek.. b+ azt csinálom.. kv-t is ittam, fürödtem is meleg vízbe de semmi..
itt bőgök mint valami hülye, annyira fáj, anyámék meg le se sz*rják.
Mit csináljak?
Régóta készülök elmondani az én "migrénes történetem" és most meg is teszem. Csak reménykedni tudok abban hogy sok velem hasonló emberen segít majd.De mielőtt mindezt leírom, a rosszindulatú vélemények és válaszok elkerülése érdekében szeretném leszögezni, hogy minden ember és szervezet más, ami az egyiknek segít a másiknak nem biztos. De ha az ember meg sem próbálja,akkor esélye sincs hogy megszabaduljon ettől a borzalomtól. Senkinek nem mondom hogy ezt kell csinálnia én csak azt mondom el hogy én mit tettem. Nekem a migrénes fejfájásaim 12 évesen kezdődtek és 35 éves koromban fejeződtek be.SOHA nem hittem volna hogy ez valaha is meg fog történni.Én (is) mindent az ég világon elkövettem: migrén esetén gyógyszermix, mindent kipróbáltam ami "állítólag " használ, de olyankor sajnos semmi nem használ. Nekem látászavarral kezdődött, nem láttam csak azt a bizonyos fényfoltot, utána zsibbadás-végtag, arc, szem, torok, stb- majd a szó szerint elviselhetetlen fejfájás+hányinger, többször hányás, néha majdnem ájulás. Ez így ment, persze volt neurológia, hónapokig gyógyszeres kezelés, addig persze tünetmentesen, de azt csak maximum 6 hónapig lehetett szedni. Ott azt mondták, lehet hogy utána sem fog előjönni újra. Persze kb.2 hétig így is történt. Utána ismét. Akkor kiborultam. Sajnos ilyen szintű rosszullétekkel minden munkahelyemről többször haza kellett mennem, aminek sehol nem örültek.34 évesen felvettek egy álom munkahelyre, amit nem veszíthettem el. Akkor megfogadtam,hogy teszek valamit. Ekkor megvettem és elolvastam egy paleolit táplálkozásról szóló könyvet. Gondoltam rosszabb nem lehet, nincs mit veszítenem. A paleolit táplálkozás sok étel fogyasztását nem javasolja és viszonylag "kevés" az általa ajánlott-persze a mostani táplálkozási szokásokhoz képest. A könyv szerint egy évig ne számítsunk nagy változásra mert annyi kell,hogy regenerálódjon a szervezet. Én kb.1,5 évig nagyon szigorúan betartottam e "diétát" .Sokat fogytam és "nélkülöztem". Novemberben kezdtem a diétát. KÖvetkező tavasszal 1 migrénes roham, nyáron a 2. és végül decemberben az utolsó!! Ennek már 14 hónapja. Sajnos ahogy már nem vagyok migrénes így egyre jobban elkanászodom és sokszor nem figyelek megfelelően a táplálkozásomra, de próbálom annyira követni az egészséges táplálkozást, amennyire csak tudom.
Ez az én történetem.Én mindaddig nem hittem abban,hogy a táplálkozás ilyen hatással van a szervezetre, de nálam bevált. Ahogy az elején is írtam ezt senkinek nem kötelező követni, rengeteg akaraterő kell hozzá, de én lassan másfél éve felszabadultan élek és nem rettegésben a következő rohamtól. És végül az EGYETLEN gyógyszer ami nekem segített a rohamoknál az a Flector nevezetű por. Én ezt ajánlom tüneti kezelésként. Bár engem kicsit letompított( nem mindenkinél van ez így) ez volt az EGYETLEN gyógyszer amitől kb.20 perc alatt "helyrejöttem" és megszabadított az eszméletlen fájdalomtól.
Mindenkinek a legjobbakat kívánom és köszönöm hogy végigolvastátok a történetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!