Miért viszket a fenekem?
Már lassan egy éve hogy nagyon viszket a végbélnyílásom környékén, és sehogy se múlik el. Nem fáj és nem is vérzik, maximum akkor, ha már annyira szétvakartam... ez mitől van?
Orvoshoz nem merek elmenni.
18/L
Már ne tudom hanyadik vagyok :)
A cérnagiliszta nem látszik mindig a székletben és a végbél környékén sem. Az orvosunk azt mondta, ha már látható, az azt jelenti, hogy nagyon komoly a fertőzés.
Tény, hogy a gyermekkorban a leggyakoribb, mert a kicsik még nem vigyáznak a higiénére, ráülnek a wc-re, elfelejtik az alapos kézmosást. Ettől függetlenül felnőtt korban is el lehet kapni, ha pl. egy ilyen "feledékeny" ember után megfogod a kilincset, majd gyanútlanul a szádhoz nyúlsz.
De amit az egyik utánam szóló írt, az is elgondolkoztató, mert tényleg léteznek olyan pl. ételallergiák, amik a "kijáratnál" okoznak tüneteket.
Javaslom, hogy menj el a háziorvosodhoz, ő biztos, hogy először a féreghajtót fogja javasolni, de ha nem múlik el tőle a viszketés, akkor továbbküld kivizsgálásra. Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!