Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak? (Gyomor rontáss...

Mit csináljak? (Gyomor rontással kapcsolatban)

Figyelt kérdés
Egész éjszaka hánytam,alig aludtam 1-max.2 órát,emiatt alig tudok menni,mert minden izmom fáj.Tegnap ebédre savanyú uborkát etten,és azt hánytam ki(amúgy nem szoktam tőle rosszul lenni).Most csak akkor van hányingerem,ha felkelek.Próbáljak még hányni vagy magától is elmúlik?Egyek valami lúgos kaját?

2014. márc. 27. 09:02
 1/9 anonim ***** válasza:
NE EGYÉL SEMMIT! Akár gyomorrontás,akár vírusos fertőzés első nap nem szabad enni semmit, viszont inni rengeteget kell és feküdni! Most már ne erőltesd a hányást,mert akár ki is száradhatsz.
2014. márc. 27. 09:09
 2/9 anonim ***** válasza:

Ne próbálj hányni, ha ki akar jönni, akkor ki is fog.

Mérd meg a lázad, hogy nem vagy-e esetleg lázas, attól is lehet olyan izomfájdalom féle érzésed.

Feküdj le, pihenj.

Próbálj meg inni vizet, vagy teát citrom nélkül. Először csak egy-egy kortyot. Ha bennmarad, akkor fokozatosan igyál. Fontos ilyenkor a folyadékpótlás. De az sem baj, ha csak kortyonként meg, de akkor is inni kell.

Ha az ivás már megy, akkor lehet enni kis kekszet, pirítóst, sós vízben főtt krumplit.

Ha nem múlik el holnapra, akkor pedig orvos.

2014. márc. 27. 09:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Nagyon jó,de a hányás utáni diétának van egy pontos menete. Első nap csak folyadékot szabad fogyasztani,második naptól lehet kekszet,ropit,főtt krumplit,rizst enni. A folyadékba(víz,tea) viszont célszerű Normolyt port tenni,ami pótolja a kiürült ásványi anyagokat.
2014. márc. 27. 09:18
 4/9 anonim ***** válasza:
ajánlott nagyon odafigyelni az elvesztett folyadék pótlására,.Az első napokban az étkezést gyakorlatilag háztartási keksz, ropi, sós vízben főtt burgonya, pirított kenyér jelentheti. Később ajánlott a vizes burgonyapüré. reszelt alma, banán, kis adagokkal kezdve, és csak lassan emelve az étkezéseket, a gyomor megterhelését kerülve.Már a tünetek elmúltával is tartsunk diétát, rizs, sovány szárnyas hús fogyasztásának előtérbe helyezésével. A gyomorrontás elkerülése érdekében ajánlott a napi ötszöri, kis mennyiségű, zsírszegény étkezés valamint az élelmiszerek tárolásával és elkészítésével kapcsolatos higiénés szabályok betartása.
2014. márc. 27. 10:28
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!:) Most már jobban vagyok,csak nem merek enni. Még mindig kekszen,meg ropin élek.Ma is ezeket ettem+két pogácsát+kevés húst egy fél kenyérrel,tegnap meg egy fél sima kiflit.Inni csak vizet iszom,azt még mindig nagyon kívánom ,teát nagyon keveset ittam.

A kérdésem az lenne,hogy a negyedik nap már rendesen ehetek,ha nincs semmi panaszom?

Ja és az jót jelent ha evés közben és után morog-korog a hasam?

2014. márc. 29. 20:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen,ehetsz,de ez azért még ne legyen túl zsíros vagy fűszeres. De most már egyél nyugodtan. Hasmenésed nincs?
2014. márc. 30. 08:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Nincs.
2014. márc. 30. 11:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Semmi baj nem lesz már! Jó étvágyat :)
2014. márc. 30. 18:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. ápr. 1. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!