Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy kezeljem a pánikrohamokat?

Hogy kezeljem a pánikrohamokat?

Figyelt kérdés

Már vagy 5-6éve van ilyesmim de először azt hittem h sima depresszió jártam pszichológushoz de semmit nem használt, az ofőm mondta h ezek a pánikroham tünetei, néztem interneten hogy lehetne ezt kezelni de mindenhol a pszichológust mondták..... Egyre rosszabb nem kapok levegőt szorít a mellkasom, nem tudok koncentrálni halálfélelmem vagy nem is tudom nem is félek a haláltól inkább az h az is jobb lenne mint ezt elviselni. Egyre többször jön elő és egyre rosszabb hogy lehetne ezt kezelni ?

18L

2014. márc. 25. 14:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem pszichológus, hanem pszichiáter és nem 5 év múlva, hanem holnap reggel. A pánikrohamok és a pánikbetgség soha nem rendeződik magától. Ha elmégy valami félképzetthez vagy egy helyi sarlatánhoz, akkor az csak annyit fog elérni, hogy beleturkál a személyiségedbe, csak a tünetekre figyel és az okokat nem keresni. Hatalmas bajt lehet ezzel okozni. Köteteket írhatnék arról, mekkorákat.

Ha elmúltál 18 éves, akkor a legközelebbi Gyermek - és Ifjúsági Pszichiátriai Gondozóba tessék elfáradni, egy háziorvosi beutalóval felszerelkezve. Ott tudják kezelni a bajodat vagy ha elég sok pénze van a szüleidnek, akkor egy magánpszichiáternél.

2014. márc. 25. 16:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Viszont nem tudom akinél voltam igaz h nem pszichiáter csak sima pszichológus de ő szerinte rajtam az ilyesfajta kezelések nem használnak, ezért is hagytam abba.
2014. márc. 25. 16:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Könnyű őket megkülönböztetni.

A pszichiáter az, aki gyógyszert ír fel. Ha úgy jössz ki onnan, hogy nem kaptál receptet, akkor pszichológusnál voltál :)

Nekem egyébként az a véleményem, hogy súlyosabb esetben csak a gyógyszer segít. Közepesnél eredményes lehet valami csoportos terápia is, feltéve, hogy nem csak egy ilyen kicsit beszélgessünk pszichológushoz jut el az ember.

2014. márc. 25. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!