Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fogmosásnál döl a vér az...

Fogmosásnál döl a vér az inyemből! Ez miért van? Ugye nemvészes? Ha elmegyek fogorvoshoz mit adrá? Vagyel se kell mennem?

Figyelt kérdés
2009. dec. 16. 22:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Menj sürgösen fogorvoshoz, mert ez a foginysorvadás jele nagy valószinüséggel és ha nem kezelik, akkor kiesnek a fogaid.
2009. dec. 16. 22:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az ínyed gyenge, mert mondjuk nem megfelelő a táplálkozásod. Elsősorban C vitamin és folsav-hiány esetén lép fel ínyvérzés, ezeket próbáld meg pótolni! Mindkettőt nagyon könnyű beszerezni.

Attól is függ, mit értesz az alatt, hogy "dől a vér". Ha vérzik, de nem tűnik nagyon súlyosnak, akkor próbáld meg ezt a vitaminos dolgot. De ha nagyobb a baj, menj orvoshoz! De szerintem ő is csak ezt mondaná.

Ja, és moss fogat óvatosabban! A sebeknek idő kell, mire begyógyulnak.

2009. dec. 16. 22:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Súlyos betegség előjele is lehet.

Nagybátyámnál is volt ilyen mielőtt hasnyálmirigy rákja lett ami aztán 1 hónap alatt elvitte..

2009. dec. 16. 22:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Második válaszoló vagyok:

Fú vaze, ettől még szedd a C-vitamint, meg a folsavat, de akkor húzz el baromi gyorsan orvoshoz! Nehogy már miattam valami bajod legyen...

2009. dec. 16. 22:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Ínygyulladásod van valószínű, ami az ínysorvadás előjele, és akkor biza kiesnek a fogaid. Javaslom a fogorvost, ő biztos tud rá megoldást találni.
2009. dec. 16. 22:58
 6/10 A kérdező kommentje:
Szijasztok! köszönöm szépen mindenkinek a hasznos infókat de basszus! nehogymár 18 évesen arról legyen szó hogy kiesnek a fogaim:O remélem tényleg csak táplálkozás..megvitamin stb..
2009. dec. 16. 23:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Menj el orvoshoz, amúgy sem árt néha ha belenéznek a szádba, így meg pláne! Én nem kockáztatnám, hogy kihulljanak a fogaim a felelőtlenségem miatt!!
2009. dec. 16. 23:24
 8/10 anonim ***** válasza:

nekem is szokott vérezni az ínyem fogmosásnál, vagyis elég pirosasat köpök a fogkrémmel. Az, hogy dől a vér, ez kicsit kérdés, hogy mennyire érted komolyan.

Fogorvoshoz ha elmész attól bajod nem lesz, de ez az ínysorvadásos baromság kicsit erős, nem kell paráznod, túl sokan képzelik magukat netorvosnak;)

Amúgy vegyél cserszömörcés szájvizet, azzal öblögess, az jót tesz az ínyednek és fogmosásnál kicsit kíméletesebben.

dokihoz meg menj el ha van rá időd.

2009. dec. 16. 23:27
 9/10 anonim ***** válasza:

A foginysorvadás nem korhoz kötött, 18 évesen is lehetséges és akkor bizony, hogy kiesik a fogad.

Mindenképpen menj fogorvoshoz, mert nagyon ráfizethetsz - és ha komolyabb méreteket ölt, akkor már nem lehet visszacsinálni!

2009. dec. 17. 09:05
 10/10 anonim ***** válasza:
Pedig "basszus" 18 évesen is elveszítheted a fogaidat meg 80 éves korodik is megtarthatod őket. Ezt neked kell eldönteni.
2009. dec. 18. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!