Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A csokicső tényleg nem káros?

A csokicső tényleg nem káros?

Figyelt kérdés
Ez csak reklámfogás, vagy valóban könnyű szívvel kipróbálhatom? Az anyajegyekre milyen hatással van?
2009. dec. 16. 18:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
minden szoli káros
2009. dec. 16. 19:02
 2/11 anonim ***** válasza:
Magyarországon sokkal károsabbak a szolik, mint máshol, bemondták a hírekbe. Amelyik gyors barnulást ígér, az mindegyik káros, menj inkább olyanba, amelyikbe biocsövek vannak. Ha sok az anyajegyed ne menj, az orvos sem javasolja, mert baj lehet belőle.
2009. dec. 16. 19:05
 3/11 anonim válasza:

Nekem hozzáértők mondták, hogy egészségesebb mint egy átlagos szoláriumcső, mert nem szükséges hosszú időre befeküdni,vagy beállni ahhoz, hogy természetes barna legyél. Meg azért egészségesebb, mert kevésbe veszi igénybe a bőrt, másfél óra alatt, látszik, hogy szoliztál.

Szóal szerintem ezáltal az anyajegyek sem károsodnak nagy mértékben!

2010. jan. 14. 08:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Már bocs, de másfél óra a hagyományos szoláriumokban is meg kell hogy látszódjon! Nekem itthon van gépem, de elég hamar megfog, mégsem fekszem be órákra, hanem csak szépen fokozatosan. 6. alkalom már általában meglátszik, pedig 5 perccel kezdek.
2010. jan. 14. 18:29
 5/11 anonim válasza:

Énis csoki csöves szoliba járok és nagyon jo már az elsö alkalom látszott pedig csak hat ercet voltam.

nézd meg ez a weboldala: [link]

2010. ápr. 17. 14:18
 6/11 anonim válasza:
Úristen, nem másfél órára áll be szegény, csak a csokicső hatása már másfél óra után látszik, a sima szolicsőé pedig csak másnap. Így a csokicső esetében másfél óra alatt végbemegy a barnulás. Szerintem így érti :W
2010. jún. 23. 21:52
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem meg azt mondták hozzáértők, hogy hiába van az egészségügyi határérték alatt, a csokicső egy gyorsbarnító. Csak a hámréteg felső rétegeit támadja, de azt nagyon intenzíven. Ennél fogva szinte égeti. Gondoljatok bele, ha sok anyajegyed van, hogy hat rá... melanoma-veszély stb... Arról nem beszélve hogy a nagy dózis sokkal inkább öregíti a bőrt.

A másik, meg hogy ez gyorsbarnító. Gyorsan lekopik...

Nem találhatják meg az aranyközéputat, túl szép hogy igaz legyen. Nem veszélyes nektek, hogy egy csomó kérdést von maga után? Már a rendes szolárium is káros, ez meg intenzívebben sugároz, akkor? Olyan nincs, hogy feltaláltak valami "olyan frekvenciát"... Egyszerűen UV sugárzás az UV sugárzás, nincs különbség...

Sokkal inkább roncsol, mint a rendes szolárium.

2011. ápr. 21. 11:12
 8/11 anonim válasza:
ha anyira káros lenne nem engedélyeznék nagyon nagy ellenörzések vanak a szoláriumokba és csak a biztonságos csövek üzemelhetnek. még a hir adóba is benne volt.
2011. ápr. 21. 12:19
 9/11 anonim válasza:
bocsi (híradóba)
2011. ápr. 21. 12:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Már nem azért de elvileg a csokicsövet egy 2010 januári rendeletben betiltották, és csak az EU szabvány 0.3-as csöveket szabad használni.

(ez mondjuk érdekes, nem kerestem utána, csak láttam; ha tényleg lenne ilyen rendelet, nem hiszem el, hogy ennyire hagynák megszegni a törvényt, hiszen a legtöbben hatalmas reklámokat is tesznek ki hogy csokicsöves szoláriumuk van.)

2011. ápr. 21. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!