Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lesz ha be veszem a xanaxot...

Mi lesz ha be veszem a xanaxot? (14 éves vagyok)

Figyelt kérdés
2014. márc. 20. 07:12
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Miért akarod bevenni? És hány milligrammos? Hány szemre gondoltál?
2014. márc. 20. 07:27
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Csakis orvosi utasitásra szabad és még akkor is lehetnek igen komoly mellékhatásai. (Egy rokon ettöl kapot pánikrohamokat és azóta sem tudják rendbehozni - kiderült, hogy túlérzékeny rá)
2014. márc. 20. 07:29
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Kedves 2.! Teljesen igaz,amit leírtál,lehetnek olyan mellékhatásai a gyógyszereknek,amikre nem számítunk,de ez akkor is igaz,ha orvos adja. Sajnos előre senki nem tudja,hogy mit fog okozni egy gyógyszer.
2014. márc. 20. 07:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A 2. vagyok: ebben igazad van, de ha orvos írja fel, akkor legalább valami lehetöség van arra, hogy problémák esetén hamar tud segíteni, míg ha a "szomszéd javasolta" alapon kezd valaki ilyesmit szedni, akkor sokkal komolyabb következményei lehetnek.

Egyébként én ezért nem szednék soha semmiféle nyugtatót, antidepresszánst, stb, mert a mellékhatásai rosszabbak, mint az eredeti problémák. (Több családtagnal szerzett tapasztalatok alapján.) PL. csak nagyon kevesen tudják, hogy a depresszió elleni szerek - föként kezdetben - jelentösen megnövelik az öngyilkosság kockázatát.

2014. márc. 20. 07:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha nem orvos ajánlotta, ne vedd be!
2014. márc. 20. 08:21
 6/9 Passiflora ***** válasza:
100%

A Xanax vényköteles gyógyszer, ami 18 éves kor alatt nem javasolt, így orvos biztosan nem írná fel neked.

Sajnos sok felnőtt küzd azzal, hogy függővé vált a szedése miatt.

A betegtájékoztójában is szerepel, hogy "A gyógyszer szedése (még terápiás dózisokban is) fizikai függőség kialakulását eredményezheti."

A gyakori mellékhatásairól itt olvashatsz:

[link]

Megkérdezhetem, hogy 14 évesen miért jut eszedbe, hogy ilyen gyógyszert beszedj?

2014. márc. 20. 09:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát ez az! Engem is éppen ez érdekel! Egy 14 éves miért akar ilyet bevenni? Azért kérdeztem azt is,hogy hány szemet és milyen erőset? Ugye nem gondolsz hülyeséget?

Amúgy nyilván nem akarom,hogy orvos nélkül bevegyen bárki is gyógyszert (nem véletlen,hogy a legtöbb gyógyszer csak receptre kapható),de a mellékhatásait tekintve teljesen mindegy,hogy orvos adta vagy sem. Ezzel az a gond,hogy a szomszéd,a közértes néni nem ért hozzá,hogy milyen betegségre mit kapjon az illető,egyáltalán arra van-e szükség. Azért mert egy szer valakinek használt nem biztos,hogy másnak is ugyanarra van szüksége. De amúgy ezekhez a dolgokhoz,úgy veszem észre,hogy mindenki nagyon ért. Körzeti nővér vagyok és sokan úgy jönnek gyógyszert iratni,hogy eleve mondják,hogy mit kérnek,mert XY ezt ajánlotta.

2014. márc. 20. 10:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A mai fiatalok ilyeneket használnak drogozásként. Beveszik a Xanaxot és ráisszák az alkoholt, vagy Xanax helyett Cataflamot, vagy ezt is, azt is. Mindegyikről hallottam már ismerősi körben, én csak néztem.

A körzeti orvosok felnőtteknek nagyon is túl könnyen írnak fel Xanaxot, de kétlem azért, hogy egy gyereknek is, szóval érdekes, hogy szerzik be.

Kérdező, ha nem valami jól megindokolt orvosi utasításra veszel be ilyen gyógyszert, egy szemtől még valószínűleg nem lesz nagy bajod, hacsak nem vagy rá érzékeny valamiért, csak kába leszel tőle, és nem túl tanácsos ilyenkor mászkálnod, mert akkor több bajod is lehet figyelmetlenségből például. Ha többet veszel be, vagy többször, akkor viszont várhatóan súlyos következményei lehetnek, pl. olyan állapotba kerülsz, mintha drogoznál.

HA egészségi probléma miatt, pl. stresszre kéne nyugtató szer, akkor maradj első körben a természetes megoldásoknál, pl. citromfű és macskagyökér készítmények, vagy akár nyugtató, stresszoldó gyógynövényes teák.

2014. márc. 20. 11:02
 9/9 A kérdező kommentje:
jajj hagyd rá hogy mit csinálnak a fiatalok érdeklődés képpen kérdeztem -.- "okos"
2014. ápr. 8. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!