Migrénnél vagy erős fejfájásra Nektek mi a legmegfelelőbb gyógyszer? Vagy valami gyógymód?
Rövid verzió, mert túl sokat írtam:): sok folyadék, fekete tea, masszírozás, meleg vizes fürdő, melegítő párna, alvás vagy legalább pihenés, szex, mentolos vagy melegítő kenőcsök. Ha mindenképp muszáj, akkor gyógyszerekből a flector.
Hosszú verzió:
Nekem kiskoromtól vannak migrénes rohamaim, gimnazista koromtól lett nagyon erős, többször hányással és/vagy látásproblémákkal együtt járó. Kezdetben még segített az alvás vagy a recept nélkül kapható fájdalomcsillapítók is. Aztán mikor ezekre már ráállt a szervezetem, jött a catafam, apranax, utána pedig a flector. A flector az amit a neurológus is ajánlott nekem mikor elmentem kivizsgálásra, de akkor már 2 éve egyébként is azt szedtem és már csak akkor hatott ha rögtön bevettem mikor már kicsit fájt a fejem és lefeküdtem pihenni/aludni. Az utóbbi időben már semmilyen gyógyszer nem használt (illetve háromból egyszer használt a flector + alvás, de sokszor fejfájással ébredtem), úgyhogy megpróbáltam változtatni az életmódomon, hátha az segít.
Elhagytam a cukrot, a búzalisztet, megpróbálok sokkal többet inni (szénsavmentes vizet) és igyekszem többet mozogni. Amikor elkezd kicsit fájni a fejem, egy kicsit lepihenek, megpróbálok lazítani, masszírozom/masszíroztatom a fejem és a nyakam ha van kivel:). Ha van lehetőségem, veszek egy forró fürdőt és engedem a fejemre a meleg vizet. Iszok egy fekete teát, mellette iszok sok vizet, mert a koffein vízelvonó. Ezek együtt szoktak segíteni ha időben elkezdem őket. Ha már nagyon fáj a fejem akkor maximum annyira teszik elviselhetővé, hogy el tudok aludni a fájdalom mellett is. Alváshoz néha még segít nekem a melegítő párna. Jók még a kenőcsök, néha többet érnek mint a gyógyszer, a fájdalom fajtájától függően jók a mentolos kenőcsök vagy a melegítő hatásúak (halántékra, tarkóra, nyakra, vállra is kell kenni, csak szemkörnyékre ne). Ja, és néha a szex is segít :)
Én már kb. egy hónapja nem vettem be gyógyszert, pedig azelőtt hetente kétszer-háromszor is szükségem volt rá. Azóta egyszer volt olyan fejfájásom, hogy majdnem beleőrültem, de kibírtam. Úgyhogy ezeknek a módszereknek a kipróbálását tudom javasolni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!