Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy működik a melanóma,...

Hogy működik a melanóma, anyajegy?

Figyelt kérdés

Először is, memóriám borzalmas, lehet, hogy ezek már egy ideje itt vannak!!

16 éves vagyok és egy hete megborotválkoztam odalent is. Akkor vettem észre egy anyajegyet zacskómon(persze már többször is borotváltam, de csak most tűnt fel, vagy nem tudom). Másnap megint észrevettem még 3-at. LEHET hogy nem vettem őket eddig észre(ezért sem tervezek még elmenni bőrgyógyászhoz). Olvastam dolgokat a bőrrákról, de túl sokminden nem egyezik. Azt nem tudtam meg, hogy mennyi idő kell neki h feltűnjön, de az biztos, hogy amióta észrevettem ezeket, ezek ugyanúgy néznek ki. Szóval ezek nem nagyobbak sztem 3 mm-nél se, teljesen simák, nem sötétbarnák, viszont az egyik, a legnagyobb olyan mintha nem lenne teljesen kitöltve. Mind kört formál, ez is, csak a kört egy kicsivel halványabb rész fejezi be. Ez lehet egyáltalán melanóma? Vannak érdekes anyajegyeim, amikre úgy rávágná bárki, hogy rák, h nem tudná hogy 4 éves korom óta van ott. Úgy tudtam bőrráknak kell egy akár pici anyajegy, amiből keletkezik, de ezek most tűntek fel. A háziorvosom mondta, hogy túl sok hülyeséget olvasok az interneten a betegségekről(igaza van) és nem akarom egyből kijelenteni, hogy rákos vagyok.

2014. márc. 16. 19:22
 1/1 anonim ***** válasza:
99,9%, hogy nem vagy bőrrákos, ne parázz. Az emberen mindig keletkeznek anyajegyek, később is. Oda kell figyelni, persze, időnként megnézetni bőrgyógyásszal, és nézni, hogy nem nőnek-e vagy a színük változik, véreznek. Inkább karon, lábon lévő anyajegyek lesznek melanómásak és olyanok amiket sokat ér napsugárzás.
2014. márc. 16. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!