Labor lelet értékeléshez segítség?
Pajzsmirigy betegség -gyanú miatt kértem laborvizsgálatot, de az még csak egy hét múlva lesz kész.Viszont a vérkép már megvan.Van egy pár eltérés.addig nem akarok visszamenni a H.O. hoz,még nincs meg az is.
Ért valaki hozzá,mi lehet .Vérkép HGB - os,12
MCV - os 81,5
CHCM + os 33,8
PLT + os 412
MPV - os 8,2
szerum koleszterin + 6,12,HDL koleszterin + 2,67
szerun vas - 8,6 sze. hugysav + 392
köszi, ha segít valaki.
Nő vagy férfi? Hány éves vagy? Ez alapján a lelet alapján van egy kis vérszegénységed. Erre utal a Hgb,MCV csökkenése és az alacsony vas, a trombocita szám emelkedett és a trombociták mérete sem normális, ennek oka lehet, fertőzés, műtét utáni állapot, korábbi lépeltávolitás, daganatos betegség, vérzés, vérszegénység, gyulladásos megbetegedés. Mivel vérszegén yvagy nálad valószínűleg ez az oka.
A koleszterined emelkedett(de ezzel nem feltétlenül kéne gyógyszert szedni)a húgysav is,ami a viszont köszvényre utal.
A lelet alapján egy 40 körüli nőre gondolnék,aki menstruál (méghozzá elég bő a menzesze)és aki nem vega :)
Ha így van nem olyan rossz eredmények ezek,viszont ha fiatal vagy, férfi vagy,akkor érdemes néhány dolognak utána járni.
koszi a valaszokat! 45 eves no vagyok,igen.a mensimmel is vannak problemak.arrol,hogy koszvenyem van nem tudtam eddig.
van vagy 5 kg plusz rajtam,es nem vagyok vega:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!