Teljesen mindegy mennyit alszok, egyáltalán nem vagyok kipihent, plusz az utóbbi hónapokban szívtájt szúr a mellkasom. Lehet köztük összefüggés?
Az utóbbi 3 hónapban kezdett jelentkezni, hogy elvétve ugyan, de beszúr a mellkasom szívtájt, pedig semmi megterhelőt nem szoktam ilyenkor csinálni. Ugyanebben az időben kezdtem egyre fáradékonyabb lenni, de hiába alszok akár 10 órát egy huzamra, akkor sem érzem magam kipihentnek.Ahogy felkelek, olyan mintha agyonvertek volna.Korábban elég volt 6-7 óra alvás, és semmi bajom nem volt egész nap.Meg versenyszerűen kézilabdázok is, bár mostanában nem igazán tudok járok edzésekre, csak meccsekre.Lehet ez terhel meg ennyire?
Tavaly nyár óta már dolgozok, és nem ritka a 12 órás műszak is .(nem teljesen fizikai munkát végzek, inkább mentális)
19 éves fiú vagyok, és máris a kiégés szélén táncolok?
Az alvásnál sokszor nem az a lényeg, hogy az ember sok órát aludjon, hanem hogy kipihentetően aludjon. Mert ha valaki nem alszik kipihentetően, akkor aludhat 12 órát is egyfolytában, a másik, aki csak 7 órát alszik, de azt pihentetően, az sokkal kipihentebb lesz.
A stressz, a felgyorsult életmód, a túlhajszoltság, ingerültség vezethet oda, hogy az ember nem tud nyugodtan aludni, ezáltal még stresszesebb, még ingerültebb lesz, ami meg egészségügyi gondokhoz vezethet. Lehet hogy vitaminhiányod is van rendesen.
Érdemes lenne némi magnéziumot szedned. Az sok mindenre jó. Illetve egy jó nagy pihentető kikapcsolódást csinálnod.
Értem, persze.
De ami igazán aggaszt az, hogy néha szúr a mellkasom szívtájt
Vagy ez is betudható a stressznek?
Mer elég stresszes munkakörbe kerültem...
Mostanában lesz szervezve úgyis véradás.
Ha adok vért vért, akkor elvileg elég sok mindenre be kell vizsgálni ha jól tudok.
És akkor elvileg értesítenek, ha találnak valami problémát?
Rendben, köszönöm a gyors válaszokat :)
Azt hiszem az lesz a legjobb, ha kikérem majd a háziorvosom véleményét is, hogy mit tanácsol ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!