Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Engedjem meg? 10 éves lányom...

Engedjem meg? 10 éves lányom fél veséjét a beteg ikertestvérének akarja adni.

Figyelt kérdés
Érdekel nagyon a véleményetek ! Rossz anya lennék, ha hagynám ? Sírva könyörög, nagyon akarja . És ezen múlhat a testvére élete.
2014. márc. 11. 14:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés. Fogalmam sincs mi lenne a jó. Ha más lehetőség nincs.
2014. márc. 11. 14:54
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán lehet? Úgy tudom, hogy a centrumok nagy többsége 18 évnél fiatalabb donort nem használ fel.

Ha már semmi remény nem lenne, sürgős lenne a műtét és nem lenne más donor, akkor azt hiszem megengedném, és persze ha tudnám, hogy a másik veséje teljesen egészséges.

2014. márc. 11. 14:56
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Szörnyű helyzet. Ha más lehetőség nincs, orvosok sincsenek ellene (talán a gyámügyet is bele kell vonni, de ebben nem vagyok biztos), akkor arra hajlanék, hogy igen.

A kockázat nem elhanyagolható, de ha rosszra fordul a helyzet, akkor az élő lányod téged fog okolni, mert nem engedted. De tíz évesen még nem tudja, mit vállal. Nem irigyellek.

2014. márc. 11. 14:59
 4/19 A kérdező kommentje:
Családon belül lehet. Nagyon sok kistestvér született már azért hogy a beteg nagyot megmentse :(
2014. márc. 11. 14:59
 5/19 anonim ***** válasza:
Én azt tenném, amit az orvosok javasolnának.
2014. márc. 11. 15:01
 6/19 A kérdező kommentje:

Tudja mit vállal. Velem meg sem beszélte , csak odament a korházban az orvoshoz és megkérdezte , hogy lehet-e donor.

És az egyik nővérke mindent elmondott neki erről, kockázatokat , de azt is hogy sikerülhet . És nagyon akarja, az orvosok szerint is lehetséges , szülői aláírás kell persze meg minden , de nem tudom mit tegyek , max 3 napom van eldönteni. Minkét veséje egészséges .

2014. márc. 11. 15:04
 7/19 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom mi lenne a helyes, mindenesetre nagyon aranyos a kislányod, hogy ezt felajánlotta az ikertestvéréért! Minden tiszteletem és megbecsülésem az Övé! :)
2014. márc. 11. 15:39
 8/19 anonim ***** válasza:
72%
Előző vagyok. Beszélj az orvossal szerintem, hogy neki mi erről a véleménye.
2014. márc. 11. 15:44
 9/19 anonim ***** válasza:
Megint az előző vagyok. Ezzel a felajánlással önzetlen szeretetből színjelesre "vizsgázott" a kislányod! :) Rengetegen példát vehetnének Róla!
2014. márc. 11. 15:46
 10/19 A kérdező kommentje:

Igen, mindketten ilyenek, főleg egymással. Az orvosok sem akarták elhinni, hogy komolyan gondolja, még én sem pedig nagyon sokszor rájöhettem volna, hogy bármit megtennének egymásért. És erre most jöttem rá.

Megkérdeztem a főorvost , szerinte lehetséges , sőt a kilökődés esélye szinte nulla. És úgy tűnik nem lesz időben donor . Azt mondták 2 napig van még esély, hogy a műtétet elvégezzék utána.. inkább bele sem gondolok , és az orvosok szerint csak így lehet . És igen sajnos már most engem hibáztat , hogy már eszméletlen a testvére , hamarabb kellene döntenem meg minden . Lehet tényleg ez az egyetlen megoldás.

2014. márc. 11. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!