Engedjem meg? 10 éves lányom fél veséjét a beteg ikertestvérének akarja adni.
Egyáltalán lehet? Úgy tudom, hogy a centrumok nagy többsége 18 évnél fiatalabb donort nem használ fel.
Ha már semmi remény nem lenne, sürgős lenne a műtét és nem lenne más donor, akkor azt hiszem megengedném, és persze ha tudnám, hogy a másik veséje teljesen egészséges.
Szörnyű helyzet. Ha más lehetőség nincs, orvosok sincsenek ellene (talán a gyámügyet is bele kell vonni, de ebben nem vagyok biztos), akkor arra hajlanék, hogy igen.
A kockázat nem elhanyagolható, de ha rosszra fordul a helyzet, akkor az élő lányod téged fog okolni, mert nem engedted. De tíz évesen még nem tudja, mit vállal. Nem irigyellek.
Tudja mit vállal. Velem meg sem beszélte , csak odament a korházban az orvoshoz és megkérdezte , hogy lehet-e donor.
És az egyik nővérke mindent elmondott neki erről, kockázatokat , de azt is hogy sikerülhet . És nagyon akarja, az orvosok szerint is lehetséges , szülői aláírás kell persze meg minden , de nem tudom mit tegyek , max 3 napom van eldönteni. Minkét veséje egészséges .
Igen, mindketten ilyenek, főleg egymással. Az orvosok sem akarták elhinni, hogy komolyan gondolja, még én sem pedig nagyon sokszor rájöhettem volna, hogy bármit megtennének egymásért. És erre most jöttem rá.
Megkérdeztem a főorvost , szerinte lehetséges , sőt a kilökődés esélye szinte nulla. És úgy tűnik nem lesz időben donor . Azt mondták 2 napig van még esély, hogy a műtétet elvégezzék utána.. inkább bele sem gondolok , és az orvosok szerint csak így lehet . És igen sajnos már most engem hibáztat , hogy már eszméletlen a testvére , hamarabb kellene döntenem meg minden . Lehet tényleg ez az egyetlen megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!