Többször előfordult velem, hogy egy igencsak nagy piálás után másnap egyáltalán nem vagyok rosszul, az átlag tünetek közül egyik se jelentkezik csak a szomj, néha egy kicsit még szédülök pár órát másnap felkelés után viszont teljesen más a közérzetem mint amúgy. Nyugodt vagyok, összeszedett, felszabadultabb, nem aggodalmaskodom, nehezen hangolódom le, a jelenben tudok élni és élvezek minden pillanatot.
Miért nincs rosszullét és mi váltja ki ezt az életérzést?
Minden emberre másképp hat az alkohol, van aki napokig ágyban fekszik egy esti buli után, van aki ugyanúgy ébred mintha semmi sem történt volna, rád pedig így hat.
2014. márc. 7. 19:55
2/7 anonim válasza:
Mert az alkohol vizet von el a szervezetedtől. Kétszer annyi vizet kell inni, mint amennyi alkoholt iszol!
2014. márc. 8. 06:27
3/7 anonim válasza:
Én is így voltam, míg el nem kezdtem cigizni.Azóta rémálom a másnap, sokszor megyek az úton és érzem, hogy összeesek. :D
2014. márc. 15. 21:53
4/7 A kérdező kommentje:
Az első két válaszból semmi újat nem tudtam meg, én napi 3 szálat szívok el átlagban, azonban bulizásokkor például többet. Várom a további válaszokat ha esetleg van valami...
2014. márc. 21. 16:26
5/7 anonim válasza:
Mint a természetben minden, a szervezeted is egyensúlyra törekszik. Amikor megmérgezed magad egy rekesz sörrel, másnap a tested igyekszik ezt a hibádat kompenzálni. Csakhogy egy kicsit mindig túlkompenzál. Így aztán, amikor kiürül belőled a méreganyag, még megmarad egy ideig a gyógyhatás, aminek ekképpen nincs mit gyógyítani, tehát az átlagosnál jobban érzed magadat.
Próbáltam konyhanyelven elmagyarázni, remélem érthető volt.
2014. márc. 21. 16:58
6/7 A kérdező kommentje:
danke, erről még nem is hallottam. Teljesen érthető. Ha esetleg tudnál nekem erről valamiféle linket adni ahol utánaolvashatok még bővebben, hálás lennék.
2014. márc. 23. 17:54
7/7 anonim válasza:
Nem tudok linket, mert ez csak az én egyéni, testreszabott véleményem volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!