Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem lehet jódtinkturát...

Miért nem lehet jódtinkturát kapni a gyógyszertárakban? (Száz évig kapható volt, most miért nem? )

Figyelt kérdés

2014. márc. 1. 07:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Már nagyon régen nem forgalmazzák,mert 1. gyakori allergizáló szer,2. bizonyos betegségek esetén tilos jódot használni.
2014. márc. 1. 07:34
 2/10 anonim ***** válasza:
A Betadine oldat fő hatóanyagais a jód, az nem jó?
2014. márc. 1. 07:40
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A "nagyon régen" nem tudom mit jelent, mert legutóljára

2010. februárban vettem 50 gr,-t amely most fogyott el és a patikában amikor kértem úgy néztek rám mintha a Marsról jöttem volna.A "száz évig kapható volt" időszak megfelel a

valóságnak, ez alatt csak most vették észre, hogy ártalmas?

Ráérő emberek sok mindent kitalálnak.A Betadin oldat és kenőcs jó csak négyszer olyan drága mint a jódtinktura.Itt

inkább a szokásos trükkös, burkolt áremelésről van szó amit az egészségünk védelmébe tett intézkedésbe csomagolnak.

2014. márc. 2. 04:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Receptre még most is lehet kapni. Mi a rendelőben használjuk. Írasd fel a háziorvosoddal.
2014. márc. 2. 07:02
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ezt nem tudtam.Egyébként az egyik patikában azt mondták, hogy alapanyag, klf. készítményeikhez használják de önállóan nem kapható, ezek szerint szabadon nem.
2014. márc. 3. 05:08
 6/10 anonim ***** válasza:
igen,mint például az alkohol sem.
2014. márc. 3. 06:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Kb. másfél éve még vettem 70 %-os alkoholt fertőtlenítésre, injekció alá.Ezek szerint az sem kapható?
2014. márc. 4. 02:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Csak receptre,azzal sokan éltek vissza. Ha érted mire gondolok :)
2014. márc. 4. 07:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Értem, hogy mire gondolsz, csak azt nem értem, hogy hogyan lehet visszaélni a méreg drága gyógyszertári alkohollal, mert sokkal jobban jár ha azon a pénzen kommersz pálinkát vesz valaki(Apropo, a rendszerváltás előtt bármelyik KÖZÉRT-ben lehetett vásárolni un. tiszta szeszt amelyből sokan csináltak házilag, aromával likőrt netán pálinkát.)
2014. márc. 5. 01:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Sokan hígították és úgy csináltak belőle pl. likőrt, és az azért jobb minőségű volt a kommersz "szaroknál".
2014. márc. 5. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!