Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van gyógymód az AIDS-re csak...

Van gyógymód az AIDS-re csak titkolják?

Figyelt kérdés
Szinte már mindent meg tudnak gyógyítani. Miért pont ezt ne tudnák? Igaz hogy nem is akarják, mert ez kell ahhoz hogy ne népesedjen túl a föld? Ilyeneket hallottam már többször is... de mi lehet az igazság?
2009. dec. 10. 00:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Az, hogy még valóban nemtudják gyogyitani, mint pl. a Rákot sem.
2009. dec. 10. 00:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Pont most hallottam azt a hírt hogy állítólag megtalálták az ellenszerét, de még nagyon gyerekcipőben topog, így lehet hogy csak álhír, de bízunk a legjobbakban. Fő hogy mindig védekezzünk, ha bizonytalan kapcsolatunk.
2009. dec. 10. 00:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Kicsit elvetemült gondolat egy akár több évtizedes lefolyású betegséggel "ritkítani" a népet, nem? :)
2009. dec. 10. 00:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az hihetőbb, hogy gazdasági okokból nem is erőltetik a kutatást. Több pénz jön be abból, hogy egy AIDS-es (pontosabban HIV+) olyan gyógyszereket szed, amivel tünetileg évekig/évtizedekig kihúzhatja, mint egy egyszeri, tökéletes gyógyulást biztosító gyógyszerből.

Viszont az is igaz, hogy párezer idióta rendszerint megkeseríti a gyógymódok után kutatók munkáját, mindenféle etikai okokra hivatkozva, nélkülük már jóval több betegség lenne gyógyítható. (Én a rákról hallottam olyasmit egy ismeretterjesztő filmben, hogy van majdnem 100%-os gyógymód, csak mivel valami génmanipulált hatóanyagról van szó, ezért hiába mentené meg milliók életét, nem engedik bevezetni. Nem tudom, ebben mennyi az igazság.)

2009. dec. 10. 01:56
 5/5 anonim ***** válasza:

a HIV vírus egy retrovírus, amiből alig párat ismerünk. fertőzés után bemegyek a sejtünkbe és a saját RNS-ről DNS-t ír át, amit beleilleszt a sejt genetikai állományába. vírusokat amúgy sem tudunk gyógyítani, mert csak a gazdasejttell együtt ölhető meg. ilyen retrovírust meg főleg nem. nem ismeri fel az immunrendszer. miközben a sejt osztódik másolja a vírust is, ami évekig vár, majd támad. pont az immunrendszert, így védekezés kizárva.

a jelen áttörés az volt, hogy olyan sejteket izoláltak vérből, amik elvileg felismerik a HIV vírust. tehát valamilyen úton-módon a természetes védekezés irányában kutatnak. én elhiszem, hogy nem tudják gyógyítani. de a másik eshetőséget sem tartom elképzelhetetlennek.

a rákos példánál meg azt tudom elképzelni, hogy humán enbrión kéne kísérletezni a génmódosítással, ami tilos. persze nekem meggyőződésem, hogy csinálják nem is egy helyen. hatalmas kutatási terület, amit a nagy országok nem hagynak kiaknázatlanul.

2009. dec. 10. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!