Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerincferdülés fájdalma mikor...

Gerincferdülés fájdalma mikor múlik el?

Figyelt kérdés

3hete voltam vele dokinál,elküldött röntgenre,ami megállapította hogy gerincferdülésem van.

2 hétig jártam gyógytornára.amíg mentem addig jobban izomlázam volt.a héten itthon eddzek minden nap,de van közben olyan alkalom,hogy már az egész hátam fáj...

a gerincf-em lenn a derekamnál van.

a dokim azt mondta hogy személyre szabott gyógytornát fogok kapni,erre mikor elmentem bevágtak egy 8fős csoportba.a nyújtáson kívűl szinte nem is nagyon erősítettünk.

kezdem nagyon unni hogy még mindig fáj...

érdemes még elmennem valahova,ahol tényleg személyre szabott kezelést kapok?

illetve van olyan sport amivel erősíthetem?úszni nem tudok illetve el se tudok járni.

2014. febr. 16. 11:24
 1/4 anonim ***** válasza:
74%

1.az orvosok hülyék. ha valamit meg akarsz oldani, magadnak kell.

2.nem kell semmmilyen csoportba járnod ahhoz hogy tornázz. tanulj jó tornagyakorlatokat, jógát.

3.erősítéshez pont az úszás lenne jó, de drága is, nem csak megtanulni kell, igaz a kerékpár is hasonló, de jóval olcsóbb, és kevésbé vesézlyes megtanulni. csak ahhoz kell 1 jó anatómiai ismeret hogy kiválaszd a megfelelőt.

illetve kifejezetten háterősítő gyakotlatok: hátrahajlítás, oldalsó hajlítások/felülések, forgatott hajlítások, nyújtásnál 4 irányba+tekerés, komplex mozdulatok. lényegében fel kell építeni az izomzatot, hogy a csontok és porc helyett tartson jól. jó még a felhúzás hátmögé, evezés(szintén drága és veszélyes ha enm tudsz úzni). ha gyenge a hát, előbb midenképp erősítéssel kezdeném, nem sporttal, talán a kerékpár kivétel, mert meghaozhatja a kedved a mozgáshoz.

ezek kifejezetten a deréktájra jók: http://www.youtube.com/watch?v=OC408VxzbDc

de ez önmagában kevés, ha van pénzed, akkor jógára is járhatsz, de a foglalkozások minőségében nem vagyok biztos, de szerintem könnyen meglehet hogy többet érsz vele mint 1 orvossal, mert foglalkoznak veled és lehet még a tudása is nagyobb.

2014. febr. 16. 13:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod :)

a szomszéd városban van gerinctorna és dinamikus jóga(direkt gerincproblémákra ajánlják)

arra gondoltam hogy arra elmegyek pár alkalomra,hogy meg tudjam tanulni,és otthon is csinálhassam.azért ott tudnak korrigálni,ha valamit rosszul csinálok,de videó is nagyon jó alapnak,amit belinkeltél!

milyen az a komplex mozgás?arra nem jöttem rá sajnos.

hála isten a párom is eddz,vannak itthon súlyok és gépek,tudok hátat edzeni.csak még nem mertem nekiállni,ne kérdezd miért :D

2014. febr. 17. 19:20
 3/4 anonim ***** válasza:

a komplex mozgás alatt olyanra gondoltam, hogy az irányokat tekintve összetett, pl előre hajolsz és közben tekerted a gerinced+egyéb. nem a tornaórai leegyszerűsített törzsdöntés kaszálás dolgok.

edzés szempontjából meg nem 1-1 izomcsoportot izoláltan (elszigetelve) edzel, hanem több izom megmozgatása. de ha a párod edz, inkább tőle kellene tanácsot kérni.

2014. febr. 17. 20:10
 4/4 A kérdező kommentje:

ő pl a hiperhajlítást ajánlotta.

de még utána érdeklődöm hogy pontosan miket csinálhatok és miket nem.

köszönöm válaszaid,sokat segítettél!! :)

2014. febr. 18. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!