Hogy tudom befolyásolni a növekedésem?
Figyelt kérdés
Már egy pár kérdést ide feltettem, de valahogy minden válaszra rácáfolt egy cikk. Szóval most leszek nem sokára 15 éves,és most vagyok 173cm. Szüleim 150 és 163cm magasak. Nagy szülőkből se tudok senkit akire azt mondja az ember,hogy hú az tényleg ég meszelő, nagyapáim kb. 165cm magasak, nagybátyáim kb 170-175cm magasak. Mostanában eléggé stresszel és érdekeltet a magasságom. Most MÉG semmi gond nincs vele,osztály társaimhoz képest szerintem magasnak számítok,de még is, mi van ha a genetikám miatt nem növök tovább? Meg olvastam hogy a későn érők igaz később te tovább és többet fejlődnek. Szóval, minél előbb beakarom magam "biztosítani" magam magasságilag,mert most is olvasom hogy 168 pl még alacson,meg Cooky-t is csesztetik mert alacsony, meg az L.L. Juniornak is a felesége olyat szól be a csávójának,aki 170cm,hogy biztos szívni alatt egy kis magaslati levegőt.Elkezdtem úszni, meg majd elakarok kezdeni szedni kálciumot meg magnéziumot,de viszont ezzel az egészséges táplálkozással nem vagyok kibékülve. Jelenleg 63kg vagyok,ez szerintem ideális a magasságomhoz(vagy alacsony vagy átlagsságomhoz), ilyen igaz Magyar vagyok táplálkozásilag, töltött káposzta,hurka,kolbász,körözöttes kenyér,meg most anya csinál ilyen dubaris meg rakott tésztás,meg tepsis krumplis újitásokat,vasárnap meg ugye hús leves,krumpli vagy rízs meg rántott vagy sült hús. Azért nem tudok vele kibékülni mert mindig hallom hogy tízóraira meg uzsonnára mogyorót meg gyümölcsöt meg zöldséget kell enni,vacsorára meg majdnem hogy semmit,én meg reggelire gabona pehely, utána meg végig főtt kaja,estére meg mindig jól belakok. Alvással gondok vannak,8 óra alvásnál többet tudnék aludni,de mégsem tudok,mert este 11 előtt nem tudok elaludni. Szóval,ha folytatom az úszást(ami olyan hogy nekem 55 sec. 25 méter) és így étkezem,szóval nem változtatok akkor befolyásolhatom,és növelhetem a felnőtt kori magasságom,vagy ha azt én nekem a nagy könyvbe megírták hogy én milyen magas leszek, akkor azon semmi nem változtat?2014. febr. 13. 22:43
11/11 A kérdező kommentje:
Igen,mint bárki,de rendben van hogy még most az én koromban ne stresszeljek ezen de most azt nézve hogy a családfámban mik a magasságok és hogy én milyen magas vagyok arra enged következtetni hogy nekem a genetikám az az hogy nem igazán leszek magas,ugye az meg hogy most leszek 15 éves annak azt kéne következtetnie hogy még fogok nőni,de én inkább erre a genetikás részre hajlok,hogy inkább az dönti el, és még most viszonyítani se tudok senkihez,mert akit felnőttet látok,és ha magasabb vagyok akkor nem vonhatom le ,hogy meg kell legyek elégedve a magasságommal,mert kb. a szüleimmel egy idősek,és tőlük is (jóval) magasabb vagyok. Ha iskolában vagyok magasabb valakinél akkor se nyugodhatok meg ,mert nem biztos hogy ez két év múlva is így lesz.
2014. febr. 19. 23:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!