Megcáfolnátok? Valami frappáns válaszra lenne szükségem
Először is hadd meséljem el, hogy az alkohol mennyi bajt okoz:
most nem statisztikákkal jönnék, hanem konkrét esetekkel : egy közeli szociális munkás ismerősömtől rendszeresen hallom, hogy a körzetében az egyik legnagyobb probléma az alkohol.
A történet majdnem ugyanaz az összes kliensnél:
Általában iszákos apától származó gyermek megpróbál kitörni: családot alapít, dolgozik. A munkahelyéről kirúgják mert szociálisan és lelkileg sérült és nem olyan jó munkaerő, mint aki egy egészséges családban nevelkedett.
Ezután emberünk elkezd inni, alkoholistává válik és elkezdi verni a feleségét és a gyerekét. Pár év múlva a mája felmondja a szolgálatot.
Jelentős számú bűntény esetében áll fönt alkoholos befolyásoltság, rengetegen tesznek olyat, amit józanan soha nem tennének meg és, hogy megteszik az csak az alkohol agresszivitást fokozó hatásának tudható be.
Ha az államnak sikerülni elérni, hogy a pohár helyett a marihuánához nyúljanak a szóban forgó emberek, rengeteg embert mentenének meg bűnözővé vagy áldozattá válástól.
A marihuána függő pedig (egy forrásom alapján) kb ugyanannyira veszélyes, mint egy alkoholista már ami azt illeti hogy meddig megy el, hogy megszerezze függőségének tárgyát.
Összefoglalva: az alkohol nem csak fogyasztóját károsítja, hanem a fokozott agresszivitás miatt a környezetét is, ezzel szemben a marihuána csak a fogyasztót károsítja. És teljesen kiüti. Mint már írtam veszélytelenebb mint józanon.
Szerintem az államnak a tömény alkoholos italokat kéne betiltania, illetve akkora adóval sújtania, hogy az emberek a támogatott marihuánát válasszák. Ezzel (bár ez egyértelműen nem kimutatható és a forrásom szerint is kérdéses a pontos hatás) talán kitörési lehetőséget lehetne nyújtatni az alkoholizmus ketrecében vergődő családoknak.
Ezt kéne cáfolni?
Nehéz cáfolni, mert tök jogos. Ma a szakemberek között tökéletesen ismert tény, hogy a drog elleni totális (!) háború értelmetlen és káros (lásd mi történt Dél-Amerikával). Az is ismert tény, hogy ellenben ártalomcsökkentéssel, az enyhébb drogok legalizálásával lépéselőnybe lehet kerülni az ilyesmikből élő maffiákkal szemben, és közben erősen (kezelhető szinten) kézben lehet tartani a káros egészségügyi és társadalmi hatást.
that is great
www.fvtm.bu.edu.eg
www.nu.edu.eg/staff/mohamedghanem1
You can browse all the map site for the faculty of veterinary medicine as follow:
[link] /fvtm/
[link] /fvtm/index.php/post-graduate
[link] /fvtm/index.php/fvtm-departments
[link] /fvtm/index.php/students
[link] /fvtm/index.php/society
[link] /fvtm/index.php/quality-unit
[link] /fvtm/index.php/projects
[link] /fvtm/index.php/item/359-2013-12-09-08-51-42
[link] /fvtm/index.php/component/k2/itemlist/user/235-عاطفدسوقي
[link] /fvtm/index.php/item/360-2013-12-09-09-31-06
[link] /fvtm/index.php/item/358-2013-12-08-09-58-37
[link] /fvtm/index.php/item/357-12-12-2013
[link] /fvtm/index.php/item/356-2013-12-04-15-42-22
[link] /fvtm/index.php/item/355-2013-12-04-15-31-59
[link] /fvtm/index.php/item/354-2013-12-03-19-51-44
[link] /fvtm/index.php/component/k2/itemlist/user/204-دمحمدغانم
[link] /fvtm/index.php/item/353-2013-11-30-22-32-34
[link] /fvtm/index.php/item/352-2013-11-30-16-00-54
[link] /fvtm/index.php/item/350-2013
[link] /fvtm/index.php?start=10
[link] /fvtm/index.php?start=20
[link] /fvtm/index.php?start=30
[link] /fvtm/index.php?start=40
[link] /fvtm/index.php?start=50
[link] /fvtm/index.php?start=60
[link] /fvtm/index.php?start=70
[link] /fvtm/index.php?start=80
[link] /fvtm/index.php?start=90
[link] /fvtm/index.php?start=330
[link] /fvtm/index.php/2222222
[link] /fvtm/index.php/home
[link] /fvtm/index.php/dean-word
[link] /fvtm/index.php/about-faculty
[link] /fvtm/index.php/news
[link] /fvtm/index.php/graduate
[link] /fvtm/index.php/scientific-journal
[link] /fvtm/index.php/conferences
[link] /fvtm/index.php/workshops
[link] /fvtm/index.php/relations
[link] /fvtm/index.php/photo-gallery
[link] /fvtm/index.php/contact-us
[link] /fvtm/index.php/important-links
[link] /fvtm/index.php/site-map
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!