Igényelt már valaki idén, az új rendszerben kiemelt ápolási díjat?
Nagymamámmal vagyok ápolásin, de romlott az állapota, mára egyáltalán nem képes önellátásra. Tegnap voltam az illetékes járási hivatalnál, ma elküldtem a papírokat.
Az érdekelne, kb. mennyi idő, amíg válasz érkezik. Tudom, hogy hetek-hónapok, de saccra nem tudja valaki?
Én sem tudom mikor kapjuk meg, de most az alapemeltet kell hogy utaljàk, de még az sem jött meg.
A kiemeltnél az a szemétség , hogy csak a hatàrozat meghozatalàtól jàr, nem januàrig visszamenőleg.
Szia!
Én január 23.-án adtam be(addigra jött ki a levél,hogy emelt összegűt ítéltek meg)ezért mentem be és kértem a kiemeltet.
Jan.27.-én megírták a levelet,majd február 3.-én kaptam meg.
Én is azt hittem,hogy hetek-hónapok-de nem.
Bár az ápolási még nem jött:(
Viktorvarga:
Én január 15.-én adtam be a Szolnoki kormányhivatalba a komplex minősítés általi kérelmemet, amire a határozat február 20. körül megszületett, febr 27.-én kaptam kézhez a postástól. Még aznap be is vittem a járási hivatalba, viszont nem tudom visszamenőleg járni fog e.
babywasser!
Nekem járt visszamenőleg pár ezer forint,mert 27.-én adtam be.
Sajnos nem világosított fel senki,hogy az igénylés napjától jár,mert akkor előbb mentem volna be:((
2-es vagyok.
Pesten nem ilyen jó a helyzet, én február közepén adtam be, de még az orvosi bizottságtól vissza sem érkezett a Rehab Szervhez. Az önkormányzat meg nem fogadja be a kiemelt ápolási kérelmet a minősítés nélkül...
Pesten van valakinek tapasztalata, hogy mennyi idő alatt fut át?
2-es vagyok.
Én nem "elsőre" adtam be a kérelmet,hanem addig is járt a 130%-os.De mivel az megszünt ezért igényeltem a kiemeltet.
Egyébként az az igénylésem utáni hónapban csak 150%-ost kaptam.2hónap múlva kaptam a kiemeltet.
Mikor először igényeltem 3 hónapba telt mire megadták,de akkor visszamenőlegesen is kifizették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!