Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Igényelt már valaki idén, az...

Igényelt már valaki idén, az új rendszerben kiemelt ápolási díjat?

Figyelt kérdés

Nagymamámmal vagyok ápolásin, de romlott az állapota, mára egyáltalán nem képes önellátásra. Tegnap voltam az illetékes járási hivatalnál, ma elküldtem a papírokat.

Az érdekelne, kb. mennyi idő, amíg válasz érkezik. Tudom, hogy hetek-hónapok, de saccra nem tudja valaki?

2014. febr. 4. 11:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én sem tudom mikor kapjuk meg, de most az alapemeltet kell hogy utaljàk, de még az sem jött meg.

A kiemeltnél az a szemétség , hogy csak a hatàrozat meghozatalàtól jàr, nem januàrig visszamenőleg.

2014. febr. 4. 11:44
 2/14 anonim válasza:

Szia!

Én január 23.-án adtam be(addigra jött ki a levél,hogy emelt összegűt ítéltek meg)ezért mentem be és kértem a kiemeltet.

Jan.27.-én megírták a levelet,majd február 3.-én kaptam meg.

Én is azt hittem,hogy hetek-hónapok-de nem.

Bár az ápolási még nem jött:(

2014. febr. 6. 06:53
 3/14 viktorvarga ***** válasza:
én méltányosságiról szeretnék váltani emeltre,csak a komplex minősítés nem akar megérkezni.aztmonták ez lehet fél év is!! erről esetleg van tapasztalata valakinek?
2014. márc. 16. 20:57
 4/14 babywasser válasza:

Viktorvarga:

Én január 15.-én adtam be a Szolnoki kormányhivatalba a komplex minősítés általi kérelmemet, amire a határozat február 20. körül megszületett, febr 27.-én kaptam kézhez a postástól. Még aznap be is vittem a járási hivatalba, viszont nem tudom visszamenőleg járni fog e.

2014. márc. 17. 20:53
 5/14 anonim válasza:

babywasser!

Nekem járt visszamenőleg pár ezer forint,mert 27.-én adtam be.

Sajnos nem világosított fel senki,hogy az igénylés napjától jár,mert akkor előbb mentem volna be:((

2-es vagyok.

2014. márc. 18. 06:17
 6/14 viktorvarga ***** válasza:
köszönöm az infót.meg is nézem hogy én mikor küldtem el a komplex kérelmet... és akkor ha megjön pestről ez a komplex papír ,beviszem a kormányhivatalba és kész?elvileg ennyi?
2014. márc. 18. 23:11
 7/14 anonim válasza:

Pesten nem ilyen jó a helyzet, én február közepén adtam be, de még az orvosi bizottságtól vissza sem érkezett a Rehab Szervhez. Az önkormányzat meg nem fogadja be a kiemelt ápolási kérelmet a minősítés nélkül...

Pesten van valakinek tapasztalata, hogy mennyi idő alatt fut át?

2014. máj. 8. 13:43
 8/14 anonim válasza:

2-es vagyok.

Én nem "elsőre" adtam be a kérelmet,hanem addig is járt a 130%-os.De mivel az megszünt ezért igényeltem a kiemeltet.

Egyébként az az igénylésem utáni hónapban csak 150%-ost kaptam.2hónap múlva kaptam a kiemeltet.

Mikor először igényeltem 3 hónapba telt mire megadták,de akkor visszamenőlegesen is kifizették.

2014. máj. 9. 07:18
 9/14 whiskeys válasza:
nekem megjött a komplex minősités. 30%, és d kategória. erre mennyi összeg jár havonta?
2014. máj. 9. 17:40
 10/14 whiskeys válasza:
és erre nem jár a kiemelt, csak az emelt....
2014. máj. 10. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!