Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezt kezelni?...

Hogy lehet ezt kezelni? Ennyire kitolt velem a genetika?

Figyelt kérdés
19/f vagyok. anyám, apám normális, átlagos kinézetű emberek, én mégis olyan genetikai szemét letem hogy nem igaz. ami igen komoly hogy 19 évesen néznek 15-16(!)-nak. hiába növesztek én még kis szakállt is, úton útfélen elkérik a személyim, majd csodálkozva olvasgatják és gondolhatják hogy hoppá ez a srác már elmúlt 18 azt milyen gyereknek néz ki. akkor vékony is vagyok, ill. azt sem hiszik el hogy 181cm magassághoz 77 kg mert nem látszik rajtam, és az anyagcserém is túl gyors szerintem mert nem jönnek föl a kilók. csúnya vagyok, elálló füleim vannak, folyamatos céltáblája vagyok a kisebbség beszólásainak és a korombeliek lekezelő tekintetének. ezek mellé hogy belső tulajdonságaim (talán ezek miatt) szorongó és csendes zárkózott vagyok. nem tudom miért tolt ki velem így a genetika. szüleim átlagos megjelenésű emberek akik tudtak, tudnak érvényesülni az életben én pedig ezek miatt nagyon nem
2009. dec. 6. 11:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmivel nem vagy különb más embereknél. Én 19 vagyok és engem is 16-nak néznek, de egyáltalán nem zavar. A legjobb barátnőm is velem egyidős és őt is 16-nak nézik. Rengeteg ilyen ember rohangál az utcán, csak mondjuk te is fiatalabbnak nézed őket.

az elálló fülekkel túl sok mindent nem tudsz csinálni, max megnöveszted a hajad és ráfésülöd.

Az sem gond, hogy vékony vagy, egy ilyen korú fiúnál ez a természetes, idővel úgyis megpocakosodsz, szóval nem kéne idő előtt ráhíznod, mivel a súlyod normális.

Egyéb probléma? (nem oltásból kérdezem)

2009. dec. 6. 11:53
 2/11 A kérdező kommentje:
nem, azt hiszem ezek a lényegesebbek
2009. dec. 6. 11:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az, hogy elkérik a személyit nem sok mindent jelent. Pl: van olyan hely, ahol 17 évesen gond nélkül kiszolgáltak bármivel, és most 21 évesen ugyanott elkérték a személyimet, de én nem vettem a szívemre :)

Az egyik lány ismerősömet pedig nyáron 23 éves létére ki akarták küldeni gyógyvízből, mondván, hogy 14(!!!) alattiak nem használhatják XD

Amúgy nyugi, senki se marad örökké fiatal...

2009. dec. 6. 12:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha az elálló füled nagyon zavar, akkor megoldás lehet a plasztikai műtét is - csak hát az ára elég borsos. Ha vékony vagy, akkor járj kondizni, előbb-utónn meglesz az eredménye, meglátod! Aztán kell egy előnyös, vagány, férfias frizura, és biztos nem lesz olyan szürnyű a kép, mint te látod!
2009. dec. 6. 12:33
 5/11 anonim ***** válasza:
szürnyű=szörnyű
2009. dec. 6. 12:34
 6/11 anonim válasza:

Van, akit még harminc kötül is taknyosnak néznek, lásd: [link]

Egyébként csak kb. 30 éves korodig fog zavarni a kölyökképed, az utána következő évtizedekben örülni fogsz ennek a tulajdonságodnak: rokonszenvesebbnek, bizalomkeltőbbnek tartják az emberek a fiatalos vonásokat.

Addig hogy lehet kezelni? Humorral, (ön)iróniával - ami csak erős belső tartásból fakad. A belső tartást meg úgy szerzed, hogy odafigyelsz az érzéseidre, a gondolataidra, a céljaidra. Műveled a belső világodat, megtalálod az(oka)t a dolgokat, amit szívesen csinálsz, amiben sikeres vagy.

Nekem sokat segítettek különféle pszichókönyvek, ezek elég jók:

Peter Lauster: Ne hagyd magad!

[link]

1000 kérdés, amit fel kell tenned magadnak

[link]

Csernus Imre: A férfi

[link]

(Ez kemény, de nagyon igaz! És hát Csernusdoki se egy matyóhímzés, ő is végigment azon, amiken most Te!)

Sok csúnya sikeres férfi van: pl. Bill Gates, Philip Seymour Hoffmann, Jean-Paul Belmondo, Ron Jeremy - most hirtelen ezek jutottak eszembe. Ráadásul a négyből három olyan szakmákban, ahol a külső igen fontos. Mégis áttörtek, mert van kisugárzásuk, mert belülről rendben vannak.

(Egyébként tapasztalatból beszélek: az én barátom is olyan kis aranyos, gátlásos fiúka volt tizen-huszonévesen, aztán amikor úgy 26 körül megkapta a munkát, amit imád, kirobbant: totál megváltoztatta a siker, erős, büszke, férfias lett - kerek arc, lágy vonások innentől nem számítanak.)

Ezzel a külsővel kell gazdálkodnod, amid van: de sokat fogsz még változni. Elmehetsz gyúrni is - a fiúknak jó, mert sokkal hamarabb látszik rajtuk az eredménye... Megvátozik tőle a mozgásod, a testtarttásod (az egyenes hát, emelt fej sokkal-sokkal fontosabb, mint a kilók és a centik!!!)

És nem utolsósorban: ha nem magadben gyötrődnél, hanem megosztanád a kétségeidet a szüleiddel, vagy más valakivel, akihez bizamad van, sztem hamara meggyőznének arról, h:

1., nem olyan rémes a valóság, mint ahogy a kétségbeesés szemüvegén keresztül látod

2., ezen a poklon mindenki átmegy kamaszkorában (még az épek és sikeresek is gyötrődnek: magamért szeretnek vagy érdekből barátkoznak velem?), szóval NEM VAGY EGYEDÜL!!!

2009. dec. 6. 12:41
 7/11 anonim válasza:
bocs, sz'al: "még a szépek és sikeresek is gyötrődnek"
2009. dec. 6. 12:44
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. dec. 6. 12:45
 9/11 anonim ***** válasza:
Tök RENDBEN VAGY! A TV meg a plakát...na az nincs rendben! Teljesen normális vagy! Szeresd magad! És másokat is...
2009. dec. 6. 22:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Tőlem 27 évesen is elkérték a személyit folyton.
2010. nov. 15. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!