Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá magam erre a...

Hogyan vegyem rá magam erre a beavatkozásra?

Figyelt kérdés
Másfél éve derült ki, hogy szívritmuszavarom van és katéterezni akartak de végül közbejött valami és nem csinálták meg. Új időpontot kellene kérnem de félek. 1 éve gyógyszer mellett tünetmentes vagyok, viszont az elmúlt pár napban többször is éreztem olyat, hogy sok-sok kicsit ver a szívem pár pillanatig. Nem úgy mint ahogy akkor szokott amikor előjön ez a betegség, ezt máshogy éreztem de megijedtem. Azzal a beavatkozással meg tudnák szüntetni és gyógyszert se kellene szednem de egyszerűen nem merem. Elaltatnának mivel kiskorú vagyok még. Mit tegyek? :S
2014. febr. 1. 21:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Csináld. Nincs értelme várni. Ha katéterezni akarnak, akkor nyilván elég súlyos állapot.

Gyakorlatilag aközött választhatsz valószínűleg, hogy kés alá fekszel, vagy idő előtt búcsút mondasz az életednek. Én az elsőt választanám.

Ha a műtéttől félsz, attól ne félj semmiképpen, ilyen altatásos dolognál az első napra egyáltalán nem is emlékszel, ráadásul úgy telenyomnak fájdalomcsillapítóval, ahogy kell, nem lesz fájdalmad. Szépen alszol 1 napot aztán már majd sétálgathatsz is meg minden. Hajrá!

2014. febr. 1. 21:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Annyi lenne csak az egész, hogy első nap bemegyek, csinálnak vizsgálatokat, második nap megcsinálnák amit kell, harmadik nap meg jönnék haza. Eljutottam tavaly a kórházig de mint mondtam közbejött valami, úgyhogy első nap után haza is jöttem. Inkább az altatástól félek. Vagyis nem magától az altatástól, hanem azért mert szégyenlős vagyok és nagyon nem akarok meztelen lenni, na meg elvileg a combartériámba szúrnának és nem akarom, hogy a combomat piszkálják. Úgy tudom karba is szokták de az ritka és nem is mindenkinek lehet. Ez a problémám vele. A többi nem érdekel, csak ez. Tudom, hogy nagy hülyeség de már a gondolattól is hisztiznem kell, mint valami 3 évesnek.
2014. febr. 1. 21:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Minél előbb legyél túl rajta! :)
2014. febr. 1. 21:28
 4/9 anonim ***** válasza:
A nagyanyám 87, több, mint 10 éve katéterezték a szívét és azt mondja a legjobb döntés volt hogy vállalta. Azóta a szívével nincs gondja. Na persze van több más, de a szíve bírja, a szívkatéterezés előtt az anginái miatt állandóan rosszul volt - azok a rosszullétek eltűntek.
2014. febr. 1. 21:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Azért a combnál vezetik be, mert onnan megy elég nagy ér úgy a szívhez, amiben fel lehet tolni az eszközt probléma nélkül.

Ne szégyenlősködj, az orvosok meg a nővérek nem téged fognak először így látni - azon kívül, hogy jól sikerüljön a beavatkozás nem érdekli őket semmi.

Ráadásul altatás lesz, nem fog közben találkozni a tekintetetek a doktorral vagy ilyesmi. :)

2014. febr. 1. 21:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Én 16 vagyok és nálam úgy nézett ki, hogy egyik pillanatról a másikra (nyugalmi állapotban) elkezdett úgy verni a szívem, hogy nagyon magas lett a pulzusom, eddig a legmagasabb 193 volt. Mióta gyógyszert szedek azóta nem volt semmi, azelőtt meg csak 3-4 alkalommal fordult elő. De 193-as pulzus mellett is tökéletesen éreztem magam. Gondolkoztam rajta, hogy abba kéne hagyni a gyógyszert és hátha elmúlik magától, de ezektől a kis ideig tartó dobogásoktól nem tudom, hogy jó lenne-e.
2014. febr. 1. 21:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Persze, tudom. Én is ápolónő akarok lenni, de valahogy nem megy ez nekem. Az is nehezemre esik ha a pólómat kell orvos előtt levenni. Mert hát ő is ember és személyes véleménye biztos, hogy van.
2014. febr. 1. 21:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Minden gátlás legyőzhető. 18-20 éves koromig rettegtem emberek előtt akár hangosabban megszólalni is, ma egyetemi tanár vagyok, és jól csinálom. Rá kell szánni magad és kész.

Egyébként én biztos vagyok benne, hogy sokkal szebb vagy, mint azok az átlag 50-60 éves totyakos pocakos férfiak, akiket az átlagos szívsebész olyan gyakran lát :D

2014. febr. 1. 22:33
 9/9 anonim ***** válasza:
"Mert hát ő is ember és személyes véleménye biztos, hogy van." - És attól (is) számít profinak, hogy azt megtartja magának.
2014. febr. 1. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!