Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Emetofobibol hogy gyogyuljak...

Emetofobibol hogy gyogyuljak ki, más hogx van vele?

Figyelt kérdés

Emetofobia=hanyasfobia... Sajnos refluxom is van ezért a hanyingert is vagy bekepzelem vagy túl reagalom. Főleg aldozatkent félek, de ha mások rosszul lesznek attól is viszolygok. Fő gondjaim, hogy félek nem érek ki wcre és minden olyan lesz, meagalzonak tartom, félek a következményektől pl rossz szajiz, kiszáradás, eldugult orr. Félek a kellemetlensegtol főleg, hogy az orromba is megy:S. Nem vagyok egy hanyos típus, inkább régen volt, hogy egy évben 1szer is volt hányás, amikor kicsi voltam a rota sokat izleltette meg velem ezt a kellemetlenseget. Egyre nagyobb lettem annál jobban torzult az elmém és vezetett tobbekkozott emetofobiahoz. Igazából mindig is volt, csak ha sikerült hányni utána hónapokig ragorcsolok mindenre. Ne írjátok hogy besz.ri vagyok stb mert mindenkinek van fobaiai és nagyon rosszak főleg ez ami bármikor lehet, nem csak magassagban. Gyógyszerrel lehet ezt csökkenteni mert a gyomortukrozes is csak ideiglenesen segített legyozni az emetofobiat?! Szóval a pszichoterapiaban annyira nem bízom. Várom válaszaitokat ez ügyben.

21N

2014. jan. 29. 21:04
 1/6 anonim ***** válasza:

enis emeto-s vagyok. es en is 21/L.

altalanos iskola ota nem hanytam. de ez tart rettegesben. voltam en mar mindenfele termeszetgyogyasznal,pszichologusnal, de szerintem ezen vagy tul leszunk vagy nem.

2014. jan. 29. 22:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Én szintén. 10 évesen hánytam utoljára. Most 29 vagyok. Olyan szinten rosszul voltam régen, hogy ha csak arról beszéltek hogy valaki rosszul van már akkor 200 körüli volt a pulzusom. Részben sikerült leküzdeni, már csak azzal van bajom, ha a családból valakinél előfordul (szerencsére senki nem hányós). Mindenki azt mondja, hogy szembe kell nézni a félelmeinkkel, én ezt úgy csináltam, hogy az egészségügyben kezdtem dolgozni. Nyilván nem a fertőző osztályon, de pl egy műtét után, vagy szülésnél is gyakran hánynak. Már olyan szinten vagyok, hogy a múltkor épp ettem amikor elkezdett a beteg hányni, teli szájjal mentem oda, elpakoltam aztán folytattam az evést. Most nem azt mondom, hogy mindenki kezdjen el kórházban dolgozni, hanem hogy rá kell jönni mitől lesz jobb a helyzet. Nekem ez azért is volt jó döntés, mert az utóbbi 1 évben 3x volt olyan problémám amikor azt hittem hányni fogok (1x salmonella fertőzés, 2x hányós fosós vìrus) és valahogy éppen mindig munka közben lettem rosszul. Itt minden kéznél van, kaptam infúziót, vénásan erős hányáscsillapìtót ezért végül megúsztam mindig. Már otthon is van mindenem, ha esetleg bármi történne előbb bököm meg magam minthogy hányjak. Egyébként régebben a tűtől is rettegtem, a vértől, a szüléstől, a halottaktól, a magasságtól. A mai napig nem alszom sötétben egyedül. Szülést jónéhányat láttam, azzal nem lenne bajom. Adtam többször vért, szóval az is kipipálva. Kipróbáltam a vitorlázó repülést és a parasailing-et, de utasszállítóra még nem ülnék. Felnött halottat eddig csak képen láttam, gyakran álmodom, hogy olyan temetés van a házunkban amik régen voltak...amikor a halottakat otthon tették nyitott koporsóba és összegyűlt a család...na akkor leizzadva 200as pulzussal ébredek...

Bocsi, kicsit elrugaszkodtam a kérdéstől. A lényeg, hogy nézz szembe minden félelmeddel, csak úgy tudod legyőzni őket :)

2014. jan. 30. 03:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Mit nem adnek egy olyan szuriert,amit magadnak beadsz,mikor rosszul vagy!!!!:))
2014. jan. 30. 08:41
 4/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Pár percen belül hatott mindig, pedig előtte olyan rosszul voltam, hogy azt hittem itt a világvége...és nem vagyok kényes típus. A hatóanyag ugyanaz, csak a gyógyszergyár más.

2014. jan. 30. 12:21
 5/6 anonim ***** válasza:
csak,hát én nem vagyok doki,hogy magamnak beadhassam :/
2014. jan. 30. 13:42
 6/6 A kérdező kommentje:
1,2 ment a zold
2014. jan. 30. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!