Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen viselkedésnek számítana...

Milyen viselkedésnek számítana ez? Az orvos és a (várt) hálapénz esete

Figyelt kérdés
nekem szükségem lenne egy körülmetélésre. az orvos valószínűleg a megyeszékhelyre küldene a kórházba. találtam itt egy kérdést amiben pont ezt vitatták hogy egy ilyen műtétnél mennyi hálapénzt illik adni. leesett az állam mikor mondták többen hogy kb. 50et de még sztk-s dokinál is 30-40. hát emberek, más megél ennyi pénzből egy hónapban nem hogy kiadja egy "műtét miatt" ami elvileg ingyenes. én nem adnék nem hogy 50et, egy forintot sem, mert neki ingyen el kell hogy végezze. hogy reagálna egy ilyen orvos aki ilyen nagyságrendű hálapénzekhez van szokva ha a beavatkozás után megköszönném neki majd távoznék?
2009. dec. 5. 12:12
 1/5 anonim válasza:
100%
Biztos húzná a száját,de kit érdekel? Ha megcsinálta a műtétet,utána már ugysem mész hozzá,akkor meg nem mindegy,hogy mit szól?
2009. dec. 5. 12:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Hidd el, elég sokan vannak így. A helyzet az, hogy nem kellene emiatt rosszul érezni magunkat, mert így lenne helyes. Aki tud rászánni, az adjon, ha akar. Ha elvárják az viszont nem túl kedves dolog.
2009. dec. 5. 12:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Sebész barátom "statisztikája" szerint, minden 5. ember ad csak hálapénzt. Ő nem is szokta elvárni, ha kap, akkor kap.
2009. dec. 5. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Én szülésnél sem adtam egy fillért sem senkinek,pedig rendesek voltak nagyon. De nem futotta rá. Ha megcsinálta a műtétet már nem tud mit tenni. Max. utána ha kötözésre vagy kontrollra kell menni jól megváratnak. Ezt már eljátszották velem egyszer... :S
2009. dec. 5. 13:29
 5/5 anonim ***** válasza:
ezcsakegy körülmetélés. nem egészen ilyen műtétek után szokás hálapénzt adni...tőled valszeg nemis várna a doktor hálapénzt....neparázz.
2009. dec. 6. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!