Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ugye az epét is leszívják? 18+

Ugye az epét is leszívják? 18+

Figyelt kérdés

Gyomortükrözésen leszívják az epét? Mert nagyon epepanaszos tudok lenni és a vizsgálatnál annyit írtak, hogy csak öklendezés és nyálcsorgás lehet, a gyomornedvet leszívják.

Néztem videót is erről a tükrözésről és a felvételeken valakinek ilyen zöld lötty (gondolom epe) jelent meg hirtelen a gyomrában. Ismerős állítólag öklendezésnél az epét is bukta ki. Ilyen ugye nem fordulhat elő. Nektek,, hogy volt?

2014. jan. 23. 13:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Egy kiragadott mondat egy orvosi oldalról : " Az epe több összetevőből áll, ezek a koleszterin, az epesavak sói, a bilirubin és a víz. Ha az epehólyag nem tud megfelelőképp kiürülni, vagy a koleszterin, az epesavak vagy a bilirubin túlságosan felszaporodik az epében, kialakulhatnak az epekövek."

Tehát a Gilbert-kór + a túlzásba vitt koleszterin igenis okozhatja. Tényleg reggelire és ebédre is sonkát, tojást ettem, szinte minden nap.

2014. jan. 24. 10:41
 12/17 anonim ***** válasza:

A sonkában és a tojásban nincsen sok koleszterin (a salátához képest persez igen), egy hús - zsírevő élőlényben a zsiradék fogyasztástól nem szaporodik fel a szervezetben a koleszterin.

Illetve pont a zsírfogyasztás miatt, az epehólyag (és az epével együtt a fölös koleszterin is) kiürül. Ezért nem jó a zsírszegény táplálkozás, mert nem ürül kellőképpen az epe, de koleszterin akkor is lesz a szervezetben, az epében.. de nem ürül ki, csak sűrűsödik (ez az epehólyag szerepe, ott sűrűsödik az epe)

2014. jan. 24. 10:50
 13/17 A kérdező kommentje:
41%-os nem kellett volna ide írnod ilyen marhaságokat. Ilyen fiatalon örökölni is lehet az epés dolgot, hiába nem vagyok alkoholista meg mekiben zabáló, mintahogy azt te gondoltad-.- 0 szaktudás, jár a piros érte XD
2014. jan. 24. 15:15
 14/17 A kérdező kommentje:
69%os írta a mekit. Az se épeszü. Kinézem belőle, hogy azt mondja: Rákot csak tengerparton való sétálással lehet kapni.
2014. jan. 24. 15:18
 15/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, neked nem epegondod van elsődlegesen, hanem szövegértés vagy kommunikációs gondod, vagy valami ezekhez kapcsolódó dolog nagyon elcsúszott benned.

Tengerparton rákot: legfeljebb tarisznyarákot, ami jó kaja. A napsütéses tengerparton akkora sugárzás éri a testünket, hogy a képződő d-vitamin mellett minimalizálódik a rákbetegségek kialakulása.

De egy jó ch-dús mekis kaja mellett a magas inzulinszint okán már nőne.

Továbbá kérlek, értelmezd újra miket írtam (41%-os válaszoló) és ha valamivel nem értesz egyet, akkor emeld ki esetleg, mert egyébként minden sorom pontos és fontos volt..

2014. jan. 24. 15:35
 16/17 A kérdező kommentje:
Te tukroztel, nem, 41eske? Pedig azt állapítottak meg. Kár itt szórakozni mert csak az aranyodat rontod.
2014. jan. 24. 21:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Mit tükröztem? Mi az, hogy tükröztem, nincs is ilyen kifejezés. Gyomortükrözés? Miről beszélsz?

És mi az, hogy "41eske" ? Becézzük már egymást?

Adok egy kést, van nekem bőven, szép nagy is meg kisebb is, jó élesek, és akkor segítek fenyegetés ötletet adni, mert ez a "Kár itt szórakozni mert csak az aranyodat rontod" duma gondolom hirtelen nem vetted észre, de nagyon rossz. Nagyon nagyon.. nincs benne semmi nyomasztó.. halál nem érdekel a százalékom, remélem elég jól kifejeztem.

Kaptál választot a kérdésedre? Elég jól körülírtuk már a témát.

2014. jan. 24. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!