Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Folyamatos orr és arcüreg...

Folyamatos orr és arcüreg nyálkahártya duzzanat gyereknél mitől lehet, ha nem náthás?

Figyelt kérdés

A 11 éves fiamnak szeptember óta dugul az orra,de nem náthás. Ez idő alatt többször a röntgen az arcüregében is kimutatta a körkörös nyálkahártya duzzanatot. De gyulladása nincs. Allergia vizsgálat-bőrteszt, nem mutat ki semmit, attól függetlenül szedi az Aerius tablettát( allergia ellen. Amiről tudunk, hogy szalicilát allertiája van, mert Algopyrintől, Kalmopyrintől tiszta kiütés lett mikor bevett belőle régebben.

Tegnap arcüreg CT-t csináltak neki, nincs eltérés, csak a nyálkahártya duzzanat, de az még mindig ott van! Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez??

#allergia #arcüreg #orrnyálkahártya duzzanat #arcüreg nyálkahártya duzzanat
2014. jan. 17. 17:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Allergia. Én is voltam teszten és minden negatív, egyedül a pozitív teszt lett pozitív. Azt mondta a tüdőosztályon az orvos, hogy próbáljam ki a Flixonase orrsprayt. A náthára egyáltalán nem hat csak az allergiára. Ha ettől elmúlik, akkor allergia hiába negatív minden teszt.
2014. jan. 17. 17:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezt írta a doki neki: [link]
2014. jan. 17. 17:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Értem, de ha nem gyulladás? Mert amit írt az arra való.

Én ezt mondtam: [link]

Reggel-este 1-1 puff mindkét orrlyukba és két-három nap alatt kiderül, hogy hat-e. Vény nélküli, szóval egy próbát megér szerintem és nem gyulladáscsökkentő szteroidokkal tömni a gyereket. Nekem is 10 éves koromtól van ez kábé, most 38 vagyok. Mostmar tudom úgy használni a sprayt, hogy amikor érzem dugulni az orromat csak akkor használom napi 1x 2-3 napig. Van, hogy hetekig-hónapokig sem kell.

2014. jan. 17. 17:42
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Valószínűleg pszichés eredete van, és a testi tünetek a lélek bajainak megfelelőak. A "taknyolás" az elfojtott, mély harag jele. Túl sok a nyomás a gyereken: vagy az iskola, vagy - ami az általános - anyuka nagyon erősen fogja a gyereket. Rátelepszik a lelkére, nem engedi felnőni.

A férjemnek is ez volt, nagyon sokáig, pszichiáter segített rajta. Semmi más nem használt.

2014. jan. 17. 18:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Kedves előző.

Ez nem az ezotéria témakör...

2014. jan. 17. 18:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Az én fiam már 2 éves korától ilyesmi tünetekkel kínlódik. Ahogy bekerült az óvodába kb. 4 évesen kivették az orrmanduláit, mert háromszorosára duzzadtak és tüdőgyulladást kapott már tőlük. Most nincs már orrmandulája, így az orrnyálkahártyája duzzad. Jó lenne kitalálni, hogy mitől... Mert az, hogy kezelik, az nem megoldás, az okot kellene megtalálni és ha lehet azt el tudnánk kerülni esetleg, vagy változtatni valamin. Az iskola tényleg nagy nyomás, és emiatt én vagyok itthon a másik nagy nyomás a számára. Nem akar tanulni, ezért nem jó jegyeket kap, ebből következik, hogy nekem - az itthoni pihenés helyett- még esténként keménykednem kell vele, hogy tanuljon. Ebben már én is és ő is nagyon beleuntunk. Szóval, akár lelki eredete is lehet. De mivel négy évesen még nem járt iskolába és nem volt meg ez a problémánk, ezért nem gondolnám, hogy ez a elsődleges oka.
2014. jan. 17. 21:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Megnéztem a Flixonase is szteroidos, ugyanúgy, mint amit nekünk írt a doki. Egyazon elven működnek. 2X 1-1 befújás kell nekünk is abból amit írt.
2014. jan. 17. 21:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnos a szteroidoknak elég kellemetlen mellékhatásaik is vannak.Esetleg érdemes lenne az immunrendszerét megerősíteni gyógynövényekkel.Allergiás, asztmás esetekben is segítettek már.Akár még feszültség oldásra is jók.Sok jó tapasztalat van velük. Jobbulást a fiadnak!
2014. jan. 18. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!