Kórházakban milyen gyors a sürgősségi ellátás? Többi lent
Figyelt kérdés
Pl ha vki belkerül sürgősségre milyen gyorsan végzik el rajta a vizsgálatokat? Mondjuk egy epehólyag vagy vakbélgyulladás esetén. Meg aznap? Mit történik ha vki éjjel vagy hétvégén kerül kórházba? Akkor behivjak a szakorvost vagy mi?2014. jan. 12. 20:28
1/6 anonim válasza:
Van benn ügyeletes hétvégén és éjjel is. Akár azonnal vizsgálnak/műtenek, ha nem várhat. Ha várhat, akkor reggel.
2/6 anonim válasza:
Van egy triage (triázs) nővér aki besorolja sürgősségi szempontból a betegeket. Tehát van aki 4-6 órát is várhat, de egy életveszélyes állapotú beteget (akut has, veszélyes törések) gyorsan ellátnak.
3/6 A kérdező kommentje:
De az ügyeletes csak sebész lehet. Ő csak műteni tud.
2014. jan. 12. 20:35
4/6 anonim válasza:
a sebész is ugyanazt az orvosi egyetemet végezte el mint a belgyógyász vagy a bőrgyógyász, ha csak műteni tudna az elég vicces lenne
5/6 anonim válasza:
Engem belgyógyász ügyeletes vizsgált, amikor éjszaka kórházba kerültem egyszer. És belgyógyászati problémám volt.
6/6 A kérdező kommentje:
Uccso. Belgyogaszbol annyi van... Csak gasztroenterologiai vizsgálatokat pl nem tudják megcsinálni. Ám minden háziorvos ált. belgyógyász szakorvos, mert az széleskörű. Engem háziorvos fogadott ügyeletén, nem surgossegin."
2014. jan. 12. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!