A vérképemben azt a szót használják az érték helyett, hogy hemolitikus, ez mit jelent?
Teljes vérképet csináltattam, mert 6 hónapja szültem és a terhesség alatt vérszegény voltam.
A leleten bizonyos tételekhez (kálium szérum, vas, totál bilirubin és az LDH) érték helyett az van odaírva, hogy hemolitikus. Ez mit jelent?
köszi.
Ezt én is megtaláltam, de nem tudom, h ezt jelenti-e,m ert a kálium mellett is ez szó van.
felhívtam a dokim, aki holnap reggelre berendelt, de nem mondott semmit, hogy ez rosszat jelent-e.
Hemolízis folyamat:a vérben keringő vörösvértestek szétesése, a bennük lévő hemoglobin felszabadulásával.
(((A hemoglobin szállítja az oxigént a tüdőktől a test többi részébe, beleértve az izmokat, ahol leadja az oxigént.)))
Sárgaság és vérszegénység esetén ez a folyamat túlságosan felgyorsul. A hemolízist okozhatják állati mérgek (pl. kígyóméreg), paraziták, kémiai vegyületek, szerves oldószerek felszívódása is.
Ezt találtam!
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!