Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon félek! 4 napja hőemelke...

Nagyon félek! 4 napja hőemelkedésem van, délután 37,2, lefekvés előtt 37. Vírus okozhatja?

Figyelt kérdés
Enyhe torokfájásom is van. Pénteken voltam orvosnál, szopogatós tablettát ajánlt, vettem is, meg írt fel antibiotikumot. Az antibiotikumot akkor kell csak szednem, ha lázas lennék, azt mondta. Nem bízok ebben az orvosban, többen panaszkodnak rá, és a közeli városba mennek orvoshoz. Jelenleg egy orvos rendel nálunk.
2013. dec. 22. 21:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Tudod ez olyan dolog,hogy egy szemész nem fog bőrgyógyászati betegeket meggyógyítani és fordítva. De egy cipész sem fog szoknyát varrni,pedig mindketten a ruhaiparban dolgoznak.
2013. dec. 22. 21:54
 12/17 A kérdező kommentje:
Akkor vírus okozhat hosszabb ideig tartó hőemelkedést. Ennyi ideig még nem volt hőemelkedésem, se lázam. Ezért ijedtem meg.
2013. dec. 22. 22:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idő még bőven belefér, de a légúti fertőzéseknél nem ritka a kezdeti vírusos megbetegedésekre való baktériumos felülfertőződés sem. Ennek enyhébb eseteit sem kell kezelni, csak ha már fennáll hosszabb ideje (1-2 hét), vagy súlyosak a tünetek, vagy nagy a láz, akkor lehet érdemes.
2013. dec. 22. 22:11
 14/17 A kérdező kommentje:
Jó amúgy a közérzetem, csak a torkom eddig fájt kicsit, reggel már kapart is, néha folyik is az orrom. Más tünetem nincs. Remélem a hétvégére elmúlik a hőemelkedésem.
2013. dec. 22. 22:17
 15/17 anonim ***** válasza:
Ilyen panaszokkal vétek lenne antibiotikumot szedni. Enyhe hőemelkedés,mert a 37; 37,2 még hőemelkedésnek is enyhe, simán belefér egy vírusos fertőzésbe,akár napokon keresztül is. Jól mondta az orvos,ha lázad lesz csak akkor kezd el szedni. Szopogasd a torokfertőtlenítőt,vegyél orrcseppet (fontos,hogy az orrod,melléküregek tiszták legyenek,mert gyakran éppen a ne megfelelően kezelt melléküregekbe "ülnek" meg a baktériumok). Igyál Calcium pezsgőtablettát és Aspirin komplexet. Az acetylsalicylsav gátolja a vírusok szaporodását. Így valószínűleg el tudod kerülni a bakteriális felülfertőződést.
2013. dec. 23. 08:01
 16/17 A kérdező kommentje:
Az Aspirin komplex az is leviszi a hőemelkedést. Nem akarom, hogy levigye. Volt olyan,hogy hőemelkedésre vettem be lázcsillapítót, és később még feljebb ment. Más megoldás van?
2013. dec. 23. 10:15
 17/17 A kérdező kommentje:
Strepsilst szedek, az is megöli a vírusokat. Használt is eddig mindig.
2013. dec. 23. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!