Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyi az egyszerre ürített...

Mennyi az egyszerre ürített vizelet átlagos mennyisége felnőtt embereknél?

Figyelt kérdés
425 ml normális, sok, kevés?
2013. dec. 21. 20:51
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Én még sose mértem le.
2013. dec. 21. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer olvastam vhol, emlékeim szerint nőknél fél liter, férfiaknál egy liter is lehet.

(annyira meglepődtem ezen a különbségen, hogy megmaradt az agyamban ez a fontos információ:))

Egyébként te lemérted??? Minek???

2013. dec. 21. 21:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
300-400 ml ,attól függően,hogy nőről vagy férfiról van szó. A nőknél a kevesebb. Nem tudom az előző válaszoló hol olvasta az 1 litert,de az egy nagy baromság. Férfinél a 425 ml. normális.
2013. dec. 21. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Átlagban 300-500 ml. A húgyhólyag űrtartalma maximum másfél liter körül van.
2013. dec. 22. 11:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Gondolom attól is függ, hogy valakinek épphogy ingere van már kiengedi, vagy olyan helyen van ahol nincs mosdó így több összegyűlik mire meg tud tőle szabadulni.

2013. dec. 22. 13:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen,inger már korúbban kb. 250-300 ml-nél jelentkezik minimálisan.
2013. dec. 22. 16:37
 7/7 anonim ***** válasza:
A válaszok összegzése alapján az tehát nem feltétlenül lenne gond önmagában, hogy én egyszerre kb fél litert pisilek. (Férfi vagyok amúgy.) Inkább az aggaszt, hogy maximum is alig több mint egy óra telik el két pisilés között (nem legelső ingerre ugrok, hanem minden alkalom előtt már igazán #kell), és így is minden alkalommal ennyit pisilek... Egyébként nem csak a pisimennyiség áll közel a fél liter / óra arányhoz, hanem az is, hogy mennyi vizet iszok (inni nem egyszerre szoktam sokat, ám gyakran iszok, ez pedig azért van így, mert megszomjazni is sűrűn szoktam)
dec. 12. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!