Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Létezik gerincsérv porcrés...

Létezik gerincsérv porcrés szűkület nélkül?

Figyelt kérdés

Kb. 3-4 hónapja szenvedek különböző erősségű hátfájástól. Voltam gerinc rtg-n, ahol kiegyenesedett háti kyphosison kívül semmit nem állapítottak meg. Porcrés szűkület nincs. Ez volt kb. 3 hónapja. Azóta is jobb lapocka és gerinc közti fájdalmam van, és néha a mellkasomba is kisugárzik a 3-4-es borda környékére, bár lehet a kettő egymástól független. 2 hónapja napi 1 órás gerinctornát végzek egyedül, otthon. Úgy érzem nem lett jobb tőle. Próbáltam a pilatest, de az első és egyetlen alkalom után sokkal rosszabb lett minden. Voltam manuálterápián, azon kívül, hogy párat roppantam jelentősen nem éreztem jobban magam, sőt egy-két napig rettenetesen fájt a hátam. Most akupunktúrára járok, de még eddig ettől sem lett jobb. Sajnos nem tudom mit tegyek, főleg, hogy újfent a derekam is fáj és ezzel együtt a bal egyenes combizmom is feszül néha. Lehet ezek is függetlenek egymástól.

Hetente járok masszőrhöz, újabban recseg-ropog a vállam, derekam, stb.. Szaunázni is jártam heti 1x. Lehet ezeket nem kéne (?).

Sajnos gerinc MRI csak sokára lesz, nem szívesen szedek fájdalomcsillapítót, mert enyhe GERD-ben szenvedek. Idegileg már lassan kikészülök, hogy mi lehet a bajom. 2 hónapos vér, ultrahang, mellkas MR vizsgálatom negatív, így tanácstalan vagyok, hogy ez sérv vagy bármi más mozgásszervi betegség, és hogy mit csináljak, mert az orvosok ide-oda ping-pongoznak velem, az idő meg csak telik.

2013. dec. 21. 15:09
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!