Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van olyan ismerősöd, aki...

Van olyan ismerősöd, aki elkapta már a H1N1et? Milyen következményei voltak?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy tényleg olyan nagy járvány ez?
2009. nov. 25. 19:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha fokozottan veszélyeztetett vagy, akkor oltasd be magad és utána nem kell majd paráznod!

Ha meg nem oltatod be magad (annak ellenére hogy fokozottan veszélyeztetett vagy), akkor meg magadra vess!

2009. nov. 25. 20:19
 12/18 anonim ***** válasza:

Sokadszorra is leírom.

Szeptember végén kaptam el. (akkor volt egy kisebb hulláma ennek a nyavajának)

1,5 nap alatt kihevertem, fájt a fejem, szédültem, fájtak a lábaim.

Gyógyír: Forró tea, és egy rekesz alma.

Nem, ez nem egy olyan nagy járvány.

Itt Tatabányán akkora járvány lett, hogy mostanában csak olyan ismerőseimnek lett baja, akik beoltatták magukat. (20 emberből kb 3-4, ilyen aránnyal nézd)

2009. nov. 25. 20:20
 13/18 A kérdező kommentje:
20:19 - Nemrég hevertem ki egy torokgyulladást, így nem oltathatom magam egy ideig még 8)
2009. nov. 25. 20:24
 14/18 anonim ***** válasza:

[link]

"...A legfrissebb adatok szerint eddig 236 embert kezelnek kórházban, 20-an vannak intenzív osztályon, 12 embert géppel kell lélegeztetni..."

Egyik sem oltatta be magát!!!

"...A legfrissebb, múlt heti adatok szerint rajta kívül még 12 embert kell géppel lélegeztetni az országban a H1N1-fertőzés miatt. A múlt héten összesen 34 100-an mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez 55 százalékkal több, mint az azt megelőző héten. Vagyis a járvány egyre nagyobb. A betegek több mint fele gyerek vagy fiatal felnőtt.

"A betegek 36 százaléka 14 éven aluli gyerek, és egynegyedük 14 és 25 év közötti fiatal." – nyilatkozta Falus Ferenc országos tisztifőorvos..."

====================

[link]

"...Súlyosabb szövődmények - videóval

Vizsgálják, hogy az újinfluenza miatt kapott-e agyhártyagyulladást egy 14 éves magyar fiú. Mintát vettek az agyvízéből, hogy benne van-e a vírus. Ha igen, akkor valószínűleg van összefüggés. Amerikában, egy tanulmány szerint, 4 olyan gyerekről is tudnak, aki a H1N1 miatt kapott agyhártyagyulladást..." (2009.11.15.)

2009. nov. 25. 20:33
 15/18 A kérdező kommentje:
Ponthogy nem a hírekre és ilyesmikre vagyok kíváncsi, hanem személyes tapasztalatokra, de köszönöm. :)
2009. nov. 25. 21:23
 16/18 anonim ***** válasza:

Ezek az emberek akár sima influenza miatt is feküdhetnek kórházba , de igy a h1n1 re fogva nagyobb reklám fogás ...

Magyarul azt is mondhatnák h : Gyere oltasd be magad és tömd a gyógyszer gyártok zsebét.

2009. nov. 25. 21:39
 17/18 anonim ***** válasza:
én tegnap reggel hidegrázással keltem, hőmemelkedésem volt, és eléggé rosszul éreztem magam. elmentem 2kor dokihoz, aki kb annyt mondott amennyit énis megtudok állapítani..-.- nem kaptam semmiféle gyógyszert, csak coldrexet lehet inni közérzet javításra. igazából azt sem mondta h mi a bajom, de szerintem h1n1.. mire hazaértem 38,8 volt a lázam, kegyetlen szarul voltam, aludtam, lázcsillapítót vettem be. tegnap óta nem ment le 37,5 alá a testhőm..elég rossz.. de mostmár egész jó a közérzetem de még hőemelkedésem van, de a gyógyszer se viszi le.. pihenek egész nap.. tegnap hánytam is a láztól. remélem minél hamarabb meggyógyulok.
2009. nov. 26. 11:44
 18/18 A kérdező kommentje:

S ím, nem hiába gyanakodtam, hogy ez marhaság. :S x)

Bemondták a rádióban, hogy kamu volt az egész... -.-'

2010. jan. 23. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!