Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Metoprolol Z Hexal 50 mg...

Metoprolol Z Hexal 50 mg kérdés? Aki ismeri a gyógyszert, legyen szíves, írjon már!

Figyelt kérdés

Az orvosom ezt írta fel, mert a múltkor megindult a szívem 110-el. Az ügyeleten Betaloc-ot kaptam, meg az ügyeletes orvos is azt írt fel, de a háziorvosom, mondván a Betaloc drága, Metoprolol-t írt fel helyette. Sokan mondták, hogy ne szedjem, mert nem jó gyógyszer, és így 3 hét elteltével már én is látom.

Normális, ha folyamatosan szédülök kicsit, néha meg nagyon, szinte azt érzem, hogy elájulok? És az, hogy egész nap olyan érzésem van, mintha meg lenne duzzadva a szívem? Meg sokszor félrever? Tényleg annyira veszélyes, mint ahogy elmondják?

2013. dec. 19. 16:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Az általad említett gyógyszer ugyanaz, mint a Betaloc Zok. Elhúzódó hatású szelektív béta1 receptor blokkoló és hidd el, ha felírták szedned kell, nagyon jó gyógyszer. Épphogy ettől nem fog "félreverni" a szíved. A "sokan mondják hogy ne szedjem" típusú érvelést nem igazán értem. Elmentél az orvoshoz a panaszoddal, aki vélhetően többet tud nálad és a "sokan mondják"-oknál az orvoslásról. Felírt egy jó ritmusszabályozó gyógyszert, aminek kell pár hét hogy hasson, de te már nem akarod szedni és befolyásolnak egyes laikusok, hiszen már te is látod hogy ez nem jó.

Elmondom neked, mi a veszélyes: a hosszú ideig fennálló tachycardia (amire neked felírta az orvos ezt a szert), ami csúnya szívbajokat tud okozni és lehet hogy mire azok a bajok jelentkeznek, már tönkremegy a szíved - ami a kelleténél többet dolgozik, nagyobb az oxigénigénye, vagyis végső soron szívizomkárosodás is történhet.

Amit tehetsz: elmégy a háziorvosodhoz, elmondod kétségeid (bár én a "sokan mondták" részt kihagynám) és megkéred, hogy készítsen EKG-t, illetve küldjön el kardiológiai kivizsgálásra.

2013. dec. 19. 17:48
 2/4 anonim ***** válasza:
nekem kardiológus írta fel, szedem már egy ideje de én nem éreztem semmi rosszat miatta
2013. dec. 19. 21:31
 3/4 A kérdező kommentje:
NEm akarok öndiagnosztizálni, de nekem szerintem inkább pánikbetegségem van, semmint valamilyen szervi bajom. Nem tudom megmagyarázni, miért, de rettegek a szívrohamtól. Kardiológiára fogok menni, meg szívultrahangra is, de ünnepek előtt/közben nem lesz időpont. Nem tudom, olyan rossz érzésem van egész nap, hiába próbálok nem rá gondolni. Azért gondoltam gyógyszerváltáson, hogy hátha van, valami olyan összetevő, amit nem bírok, vagy nem tudom. Anyu is szívbeteg, és neki is egyedül a Betaloc vált be, ráadásul egészségügyben dolgozik, és mondta, hogy a gondozottjai közül, akik Metoprololt szedtek, mind Pesten kötöttek ki egy kórházban, mert nem bírták a gyógyszert. Mióta áttértek a Betaloc-ra, kutya bajuk sincs. Azért nem mindegy a minőség se, inkább legyen drágább, de jobb...
2013. dec. 20. 00:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok: egészségügyben dolgozom, főleg infarktuson átesett betegekkel...

Az édesanyám is Metoprololt szed Betaloc helyett már évek óta és nem érez különbséget.

Ha inkább pánikbeteg vagy, akkor ezirányba is kéne vizsgálódni, mert annak nem ez a gyógyszere. Mindenképp hasznos ha Magnézium B6-ot szedsz rendszeresen.

Egyik gyógyszertől se várj azonnali hatást. Kell pár hét, hogy kifejtsék hatásukat... Azt látom, hogy sok ember azért hagyja abba a gyógyszerszedést, mert egyrészt a "szomszédasszonynak se vált be", másrészt "már 3 napja szedi és nem hat..." stb. Nem rájuk kéne hallgatni, nem is a "sokan mondják" -ra, nem is rám - hanem az orvosodra, akinek elmondod a tüneteid, megvizsgál, elemzi az EKG-d, és egyéb leleteid stb...

2013. dec. 20. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!