Alkoholizmusra utaló jel az, ha hetente 1x max 2x vacsora előtt egy centest megiszom vagy egy pohár bort sört a vacsorához?
Már én is észrevettem, hogy alkoholista szülők gyerekei fokozottan odafigyelnek erre, enyhén szólva. Vagyis szinte ránéznek egy pohár italra, vagy valaki a környezetükben néha megiszik egy-két pohárral, abban már alkoholizmusra utaló jeleket keresnek. :) Nem bántásképp mondom, talán valahol ez érthető is kicsit.
Nem, ettől még nem vagy alkoholista.
Nem lehet gond,de vigyázz:hajlamod lehet arra,hogy túlzásokba ess!(főként apud a magyarázat rá)
De kevés a kockázati tényező ahhoz,hogy látom,hogy eszed meg azért van!:) Szóval mértékkel iszol,és javaslom,hogy maradjon is így!
5-ös, ismerek én is valakit, aki kb. ugyanígy volt vele, hasonló gyerekkori élmények után, bár talán mostanra kicsit lazább lett. De őt is hallottam már megijedni, hogy jaj, most megivott egy-két pohárral, most már szinte iszákos. :)
Nagyon jó, ha van az embernek önkontrollja, kell is, meg semmiképp nem szabad függeni az italtól, de azért az meg a másik véglet, ha az embernek bűntudata van, mert néha meg mer inni egy-egy italt vacsorához. Még az sem feltétlenül alkoholista, aki nagyritkán, kivételes alkalmakkor becsíp egy kicsit. Alkoholista az, aki konkrétan alkoholfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!