Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nincs olyan, hogy "szabad...

Nincs olyan, hogy "szabad gyógyszerválasztás"?

Figyelt kérdés

Úgy kezdődött, hogy tüdőembóliám volt, aztán véralvadásgátlót kaptam (Warfarint). Ezután elkerültem egy pszichoterápiás intézetbe, ahol nem tudták vállalni a rendszeres INR-kontrollt, ami a Warfarinnal járna, mivel -- lévén egyprofilú pszichoterápiás intézmény -- a szomatikus orvosi háttér ehhez nem adott, csak úgy, ha megszakítják a pszichoterápia folytonosságát, ami ugyebár nem jó sem nekik, sem nekem.

Ezt én elfogadtam, hazajöttem azzal a reménnyel, hogy gyógyszert válthatok. Váltottam is: Xareltóra, viszont a doktornő csak akkor ad ki javaslatot, ha a fentebb említett pszichoterápiás intézet állást foglal az ügyben, miért nem tudták vállalni a rendszeres INR-kontrollt.

Kérdésem az, valóban kell-e ilyen herce-hurca vagy enélkül is válthatnék gyógyszert. Van erre valami szabály?

2013. dec. 11. 16:33
 1/1 Krill ***** válasza:

Én ezt nem értem. Ha más véralvadás gátlót szedsz, akkor már nem kell folyamatosan ellenőrizni?

Szerintem ez nem így működik.

Simán leráztak valami rossz dumával.

Beszélj a betegjogi képviselővel. Minden kórházban van.

2013. dec. 19. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!