Nincs olyan, hogy "szabad gyógyszerválasztás"?
Úgy kezdődött, hogy tüdőembóliám volt, aztán véralvadásgátlót kaptam (Warfarint). Ezután elkerültem egy pszichoterápiás intézetbe, ahol nem tudták vállalni a rendszeres INR-kontrollt, ami a Warfarinnal járna, mivel -- lévén egyprofilú pszichoterápiás intézmény -- a szomatikus orvosi háttér ehhez nem adott, csak úgy, ha megszakítják a pszichoterápia folytonosságát, ami ugyebár nem jó sem nekik, sem nekem.
Ezt én elfogadtam, hazajöttem azzal a reménnyel, hogy gyógyszert válthatok. Váltottam is: Xareltóra, viszont a doktornő csak akkor ad ki javaslatot, ha a fentebb említett pszichoterápiás intézet állást foglal az ügyben, miért nem tudták vállalni a rendszeres INR-kontrollt.
Kérdésem az, valóban kell-e ilyen herce-hurca vagy enélkül is válthatnék gyógyszert. Van erre valami szabály?
Én ezt nem értem. Ha más véralvadás gátlót szedsz, akkor már nem kell folyamatosan ellenőrizni?
Szerintem ez nem így működik.
Simán leráztak valami rossz dumával.
Beszélj a betegjogi képviselővel. Minden kórházban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!