Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lehet velem?

Mi lehet velem?

Figyelt kérdés

Alig eszek és hízok...Folyton csak aludnék..Fáradt is vagyok egész nap..Rengeteget szédülök fáj a fejem nagyon sokszor van hányingerem is..

22éves nő vagyok (terhesség kizárva nem élek nemi életet)

2013. dec. 10. 20:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Vitaminhiány, itt a tél... Hajhullás, zsíros vagy nagyon száraz, töredezett haj? Főleg reggel van hányingered? Volt már hasonló régebben? Esetleg most túlzottan sok stressz ért?

Ha nem a stressz okozza, akkor pajzsmirigy-alulműködés lesz. Nőknél gyakori. Vérvétel, hormonvizsgálat, endokrinológus. Kapsz gyógyszert, minden újra a régi lesz.

2013. dec. 10. 21:11
 2/10 A kérdező kommentje:
igen a hajam száraz töredezik ( de én et a hajfestés számlájára írtam ) folyton stresszelek de nem jobban mint általában
2013. dec. 10. 21:19
 3/10 anonim ***** válasza:
A tüneteid pontosan illenek a pajzsmirigy alulműködésre. Kérj a háziorvosodtól TSH vizsgálatra beutalót.
2013. dec. 10. 21:29
 4/10 A kérdező kommentje:
igen,főleg reggel és a délelőtti órákban van hányingerem..ennek van jelentősége?
2013. dec. 10. 21:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, mert így tényleg tipikus pajzsmirigy. Ha egész nap lenne hányinger, vagy pl. este, lefekvés előtt jelentkezne, lehetne emésztési probléma, egészen más irányban kéne gondolkozni. De így a legbiztosabb, ahogy a második is mondta, TSH vizsgálathoz kérj beutalót. (SIma vérvétel nem éhgyomorra.)
2013. dec. 10. 22:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Alig eszek és hízok - es csodalkozol? Eloszor legyel tul a pajzsm. vizsgalaton ahogy a fentiek irjak es utana ulj le es tanuld meg hogy hogyan kell rendesen/okosan etkezni, hanyszor, mennyit stb. A net tele van jo infoval! A kaja a tested uzemanyaga. Ha nem "tankolod" rendszeresen, minosegi "uzemanyaggal" ne vard el tole, hogy top formajat hozza!
2013. dec. 10. 23:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Mindenképpen csináltass pajzsmirigy vizsgálatot.
2013. dec. 11. 06:20
 8/10 A kérdező kommentje:
igen hát az étkezés egy elég nagy érvágás az életemben..hol koplaltam hol diétáztam de valahol mindig megborultam..manapság már egyszerűen inkább időhiányából táplálkozok helytelenül,próbálom minél gyorsabban elfogyasztani azt amire van időm így olyanokat eszem amikkel gyorsan lehet végezni akár útközben is és már rohanok is tovább..voltam a háziorvosnál..kaptam beatutalókat teljes vérképre külön kérve TSH-t aztán nyaki ultrahangra illetve a végén endokrinológiára..annyi mondott még,hogy lehet csak a tél miatt híztam..de azért ezt a 8kg-t 2 hónap alatt erősnek érzem.főleg,hogy eleve volt rajtam kb ugyanennyi felesleg mint ami most feljött
2013. dec. 11. 10:42
 9/10 A kérdező kommentje:
ma elmentem mindenhová..kaptam időpontot..5hónap múlva mehetek..
2013. dec. 12. 11:55
 10/10 A kérdező kommentje:
megérkeztek az eredményeim és tovább küldtek a hepatológiára..
2014. jan. 20. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!