Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Netfüggő vagyok? (Részletek lent)

Netfüggő vagyok? (Részletek lent)

Figyelt kérdés

Naponta 3 órát ülök a gép előtt,de iskolai szünetekben akár 10-11 órát is. Ha pár napig nem netezhetek akkor már nagyon hiányolom. Ideges és türelmetlen leszek és úgy érzem csak akkor nyugszom meg,ha gépezhetek.

Hétvégén mostanában igyekszem mihamarabb megírni a leckéimet,hogy utána gépezhessek.

Ez függőség? Mit csináljak?

L/14

2009. nov. 22. 21:23
 1/3 anonim válasza:

Igen, ez az. A saját érdekedben mondom, hogy add oda anyukádnak a netkábelt és mond meg neki, hogy napi csak 1 órát adja oda neked utána zárja el alaposan. Velem is ez volt és megbántam a függőségem.

15/F

2009. nov. 22. 21:31
 2/3 anonim válasza:
Lógj a barátaiddal, olvass, keress valamit amiben jó vagy, járj szakkörökre. Egyébként ez attól is függ hogy mit csinálsz a neten pl ha 4 órán keresztül myvipezel aztán 5 óra iwiw és egy 2 órás chat-elés az már eléggé függőség szerintem, de ha viszel bele valami értelmet ami hasznos akkor még jó is lehet(persze a 10 óra még így is sok) Én is pl ha belelendülök a japán tanulásba a gépnél vagyok egy jó 4-5 órát, amúgy én is ilyen vagyok mint te, sokszor ottragadok fél napra a gép előtt de ha hívnak valahova haverok, vagy akad valami más elfoglaltság akkor azt csinálom. 17/F
2009. nov. 22. 21:37
 3/3 anonim ***** válasza:

önkontroll, képes vagy rá és még netkábelt sem kell leadnod.

Nézd meg, ami érdekel, beszélgess kicsit a barátaiddal msn, majd kapcsold ki. Céltalanul, unatkozva ne lógj a gép előtt, valamint ne menjen a tanulás/családi kapcsolatok rovására. Próbáld meg lecsökkenteni a napi adagot 2 órára, azzal nincs semmi baj!

Amúgy meg nem biztos, hogy függő vagy, egyszerűen benne van a napi rutinodban a netezés is és az zavar ha kizökkensz belőle. :)

2009. nov. 22. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!