A h1n1 elleni védőoltás tartalmaz antibiotikumot?
Igen, de nem penicilinszármazékot és nagyon kis mennyiségben. Valahol olvastam is, hogy mit de már nem emlékszem... :(
Valamennyit minden oltásba tesznek, hogy ha véletlenül nem megfelelő sterilitású a tű akkor helyileg kicsinálja a bacikat.
Sziasztok!
Én is beoltattam magam 1hete, és amiatt aggódok hogy nem csökkenti-e a fogamzásgátló hatását az oltás?.. Mivel most olvasom hogy tartalmaz antibiotikumot, ami meg köztudottan csökkenti a fog.gátló hatást :S
Viszont akit eddig kérdeztem(orvost is) mind azt mondta "úgy tudja nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását" csak kicsit kevés az hogy mindíg hozzáteszik : "úgy tudom"...ebben benne van az az 1% esély hogy lehet hogy mégis.
aki tud valami tutuit kérem reagáljon.. köszi
Nyilván iylen irányú teszteket nem folytattak le, de gyógyszermérnökként teljesen elképzelhetetlennek tartom azt, hogy hatással legen rá.
Ahogy írtam fentebb az ebben levő antibiotikum nem a hagyományos kúraszerű antibiotikum, hanem csupán egy helyi, gyors hatású baktériumölő anyag, melynek egyetlen funkciója, hogy ha neadjisten az oltás révén baktériumok kerülnek a szervezetbe azokat elpusztítsa. Ez mennyiségileg töredéke, század vagy akár ezredrésze egyetlen szem hagyományos, széles spektrumú antibiotikumnak és a hatásmechanizmusa is némileg különbözik azokétól.
Kedves előző hozzászóló!
Köszönöm szépen a választ. Amilyen tudományos a szöveged tuti vágod a témát ugyhogy megnyugodtam!!!
(Fel is pontozlak :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!